Hlavní obsah

Ultratenký dům nabízí majiteli výhled, ale také spoustu schodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad smyslem a vzhledem této úzké šestipodlažní budovy v čínském Pching-nanu zůstává kolemjdoucím rozum stát. Vlastní ji jediný majitel a slouží mu k bydlení. Co se skrývá uvnitř, je sice logické, ale také trochu překvapivé.

Šestipatrová budova budí pozornost tím, jak je úzká.Video: Reuters

 
Článek

Velkou zajímavost pro milovníky neobvyklých architektonických výtvorů nabízí Pching-nan v provincii Fu-ťien na severovýchodě Číny. Dům postavený na poněkud šíleném půdorysu 4 × 20 metrů je vysoký šest podlaží.

Prosklené stěny jsou pouze úzké, zatímco ty dvacetimetrové jsou tvořené betonovými panely. Vstup do domu vede skrz dvoukřídlé dřevěné dveře s tradičními čínskými dekoracemi.

Každý všímavý kolemjdoucí si klade otázku: Co se ale skrývá uvnitř? A tak nelení a snaží se skrz prosklená okna nahlédnout dovnitř. Video, které zveřejnila agentura Newsflare, odhaluje, že drtivou většinu interiéru domu tvoří pouze schodiště. To vede ode dveří až k šestému podlaží.

Teprve zde je vlastní obytný prostor, kde majitel přebývá. Důvody, které jej vedly ke stavbě takto úzkého a křehce vyhlížejícího domu, nejsou známé. Lze však předpokládat, že ze svého „orlího hnízda“ má nepochybně pěkný výhled do celého okolí, zejména na nedaleký zalesněný kopec.

Tak úzký dům jste ještě neviděli. Budete mít pocit, že vás šálí zrak

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám