Hlavní obsah

Turecký letoun jako dopravní prostředek dosloužil, interiér má nové využití

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý, ale zachovalý airbus tureckých aerolinek už k přepravě cestujících delší dobu neslouží. Do starého železa ale rozhodně ještě nepatří. Letadlo je dnes využíváno jako restaurace a kavárna, nabízí tak možnost občerstvení v originálním prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Na palubě nechybí ani bar.

Článek

Airbus typu A340 aerolinek Turkish Airlines se stal výzvou pro architekty a designéry. Jejich společný výsledek, který dal objektu nový život, rozhodně stojí za to. Z dřívějšího dopravního prostředku vznikla elegantní restaurace, která se nachází v oblasti Balıkesir, Burhaniye.

Klasická sedadla na palubě nahradily elegantní židle. Uspořádání stolů ale zůstalo téměř stejné, ke každému stolku tak náleží malé okénko, kterým je vidět ven.

Foto: Profimedia.cz

Letoun má nově řešený interiér a exteriér.

Letadlo, poté co dosloužilo pro osobní přepravu, bylo rozloženo na díly a v sedmi kamiónech bylo pět dní transportováno na nové místo. Majitel letadla Ali Akbulut uvedl, že v interiéru (na palubě) je 20 stolů určených pro 40 osob.

Foto: Profimedia.cz

Sedačky nahradily klasické polstrované židle.

Interiér pro některé milovníky letectví dokonce slouží i jako stylové místo pro pořádání svatební hostiny. Svatebčané mohou využít i letní terasu, která vznikla na obou křídlech letounu, a je k využití hlavně v teplém období.

Foto: Profimedia.cz

Křídla letadla slouží jako letní terasa.

V letounu samozřejmě nechybí kuchyň, toalety a ani koupelna. V blízkosti objektu pak vznikl dětský park s bazénem pro rodiny s dětmi.

Části starých letadel slouží i jako materiál pro vznik originálních interiérových předmětů. Z recyklovaných kousků tak vznikají nevšední stoly i křesla, která se skvěle hodí do loftových interiérů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám