Hlavní obsah

Tipy a rady jak si uspořádat krásný piknik

Právo, Karolina Černá

Příjemné slunečné dny lákají k tomu, aby se člověk v klidu usadil kdekoli v přírodě a vychutnal si nejen lehké jídlo a dobré pití, ale i romantické chvíle ve dvou, nebo hry s dětmi. Jak nachystat příjemný piknik?

Článek

Připravit oblíbené dobroty, koupit vodu a láhev kvalitního vína je snadné. Ale kam dát všechno to jídlo, abychom ho mohli pohodlně přenést na příjemné místo v přírodě nebo v parku? Chceme-li sedět na zemi, budeme potřebovat deku, polštáře, v opačném případě dokonce rozkládací lehké židle a stolek. Pokud si někdo potrpí na vychlazené pivo, rád s sebou vezme chladicí box. Najednou zjišťujeme, co všechno si vlastně musíme vzít s sebou, abychom se cítili na pikniku pohodlně.

Koše a batohy

Pokud jdeme na dobrodružný piknik s dětmi, které budou pobíhat a hrát si kolem, uděláme lépe, když vsadíme na plastové příbory a nádobí z plastu či papíru. V případě romantického posezení ve dvou se hodí sklo, keramika, porcelán. Nezapomeneme na porcovací nože, vývrtky, čisticí i suché ubrousky, ale ani na tašku na odpadky, kterou vyhodíme do popelnice, až se vrátíme do civilizace. Jídlo i nádobí s dalšími drobnostmi bez problémů umístíme do praktického piknikového koše, eshopy a obchody se zahradními doplňky jich nabízejí spousty.

Co je k dostání a za kolik

  • Za levnější koš bez vybavení (příbory, nádobí, skleničky) dáme pět stovek a více, luxusnější s kompletní sadou nádobí přijde i na několik tisíc. Prodávají se kulaté i obdélníkové tvary.
  • Piknikové kufříky či tašky mají většinou vedle hlavního většího prostoru oddělené a samostatně odklopitelné přihrádky. Vyrábějí se z proplétaného plastu, nalezneme také proutěné a ratanové koše.
  • Velmi pohodlné jsou piknikové batohy. Umístíme do nich vše potřebné. Pro vody, piva, víno, sýry atd. můžeme zakoupit chladicí batoh nebo přenosný chladicí box.

Víte, že...

Server Kudy z nudy přináší několik tipů na místa v České republice, která jsou pro piknik jako stvořená. Nacházejí se v zámeckých zahradách, a dokonce je možné si v tamních restauracích objednat pikniková menu. Zajít si na piknik s grilováním nebo opékáním špekáčků do pražských lesů už také není problém. V rámci Projektu čisté a zelené Prahy, Pro zdravé město začala v lesích hlavního města Prahy vznikat pikniková místa. První bylo otevřeno v Kunratickém lese, další postupně přibudou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám