Hlavní obsah

Textilní a plastové květy promění stěny v rozkvetlou louku

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gigantické i drobné květy, které lze umístit na stěnu obývacího pokoje, nebo ložnice budou hitem příští sezóny. V zahraničí jsou už k vidění ty největší varianty této působivé dekorace. Květiny velkých i malých rozměrů promění stěny pokoje v rozkvetlou louku a interiér zajímavě oživí.

Článek

Fantazijní květinové dekorace jsou letos v kurzu. Trendy velí buď velké květy, nebo mnoho malých drobných kvítků pohromadě. Interiér díky takovým dekoracím jednoduše oživíte.

Velké květy tmavých barev volte jen do prostorných a světlých prostor

Velké květinové motivy v béžové šedé nebo černé barvě volte do větších otevřených prostor, naopak do stísněných prostor zvolte malé drobné květy jasných barev.

Foto: Novinky

Nástěnné textilní květiny od Lorny Sysonové byly k vidění na veletrhu 100% design London.

Do opravdu malých tmavých prostor můžete zvolit dekoraci, která svou strukturou připomíná krajku.

Foto: Novinky

Drobné drátěné lístky na stěnu od firmy Maria Jauhiainen.

Většina květinových dekorací na stěnu je vyrobena ze stoprocentní vlněné plsti. Květy jsou díky tomuto materiálu velmi lehké a na stěně po přilepení dobře drží. Dekoraci tak můžete lehce čistit i vysavačem.

Lépe udržovatelné jsou plastické dekorace, které mohou zároveň fungovat i jako paravány nebo dekorační zástěny. Jsou variabilní a je možné je libovolně kombinovat a nechat splývat až na podlahu.

Do dětských pokojů je vhodné zvolit jasnější barvy a jednodušší květinový motiv. Závěsná květinová dekorace s rozpojitelnými částmi dětem může sloužit i na hraní.

Plastové květy lze pořídit v mnoha barevných variantách. Ideální je volit vždy kontrastní podkladovou stěnu. Bílé květy mnohem lépe vyniknou na sytě modré nebo zelené stěně než na klasické bílé.

Ve slavnostnějších prostorách se vyplatí upřednostnit tlumenější barevnost. Květy mohou být pro oživení plastické jen zčásti. Zajímavého efektu může být dosaženo vrstvením různého materiálu.

Květinové nástěnné dekorace oživí každý dámský pokoj. Organické ladné tvary mu dodají na nápaditosti a eleganci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám