Hlavní obsah

Spotřebiče jako ze sci-fi filmu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste fandové neustále se rozvíjejících technologií našeho elektronického věku, tak vás možná nadchne pojízdný vařič nebo USB topinkovač, které dnes navrhují mladí designéři. Zaujme i skládací sporák se čtečkou pro identifikaci pokrmů dle čárových kódů. Jak se asi bude žít za sto let? Zkuste si to s námi představit...

Článek

Skvělým nápadem je i generátor receptů a společenský komunikátor s elektronickým jazykem v jednom. Takový spotřebič detekuje dle vůně připravované jídlo a přímo vám říká, co by ještě doporučil přidat.

.: Generátor receptů a společenský komunikátor - perfektní pomocník do kuchyně.foto:Electrolux

Spotřebiče se stále více vyvíjejí, trouba nám už sama dovede navrhnout optimální teplotu ohřevu jídla.

.: Chytrá trouba, do které stačí vložit potravinu a ona už si s ní poradí.foto: Whirlpool

Optimálně využít energii zase dovede chladicí taška napájená kinetickou energií člověka, který tašku nese. Jak s taškou pohybujete tak vytváříte energii, díky které bude váš pokrm chladný. Ideální nápad pro parné letní dny jako možnost, jak si odnést k vodě osvěžující zmrzlinu.

.: Tento navržený koncept chladící tašky vymyslel Apore Püspöki z Budapešti. foto:Electrolux

Komunikace je opravdu všude, nové technologie umožňují nevídané. Dnes je už možné telefonovat třeba přímo ze sprchy.

.: Sprchový kout s telefonem byl kdysi utopií, dnes je opěvovanou realitou.foto:wodasign.net

Zajímavý je i věšák na oblečení slouží zároveň jako klasický osobní sluha a zároveň i jako osvěžovač prádla. Večer na něj dáte oblečení, ve kterém jste přišli ze zakouřené restaurace a ráno si obléknete prádlo, které voní jako právě vyprané.

.: Osvěžovač oblečení - skvělý pomocník do domácnosti pro kuřáky.foto:Electrolux

Technologie jdou stále dopředu. Když byla na sýrovém sendviči objevena podobizna Panny Marie vyvolalo to senzaci. Za pár let to ale možná bude každodenní realita a ne náhoda ani zjevení.

Reklama

Související témata:

Související články

Šetřete se svými spotřebiči

Úspora energie pro domácnost je stále diskutovaným tématem. Způsobem jak ušetřit může být i výběr spotřebičů podle energetické třídy či jejich správné...

OBRAZEM: Topinkovače, které potěší nejen oko

Doba se mění a s ní i spotřebiče, dnes si můžeme pořídit spotřebič, který plní více funkcí a jeho design je pěkný a moderní. Vybrali jsme pro vás k inspiraci...

Výběr článků

Načítám