Hlavní obsah

Slavný ranč Southfork prošel náročnou rekonstrukcí aneb Seriál Dallas se vrací

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli nové sérii slavného seriálu Dallas musel být interiér proslulého ranče Southfork rekonstruován. Vznikl tak moderní, ale známý a stále útulný domov rodiny Ewingů. Ten je zařízen jako ideální americké bydlení, které je pro řadu diváků velmi inspirativní.

Foto: Profimedia.cz

Jídelna je zařízena v jednoduchém stylu s přírodními prvky.

Článek

Nejslavnější interiér, který se objevil v televizi v roce 1980 - Southfork Ranch - se brzy opět vrátí na obrazovky. Natáčí se totiž další díly známé soap opery Dallas. Interiér byl proto rekonstruován a má představovat ideální domov pro 21. století.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyni nechybí plynové hořáky a iniciály Southforku.

Slavný ranč je velmi oblíbenou turistickou atrakcí, pořádají se na něm i svatby a funguje i jako prostor pro pořádání četných konferencí. Jde o jeden z nejslavnějších rančů Ameriky.

Jeho sláva začala v roce 1978, kdy si nahrávací společnost Lorimar Productions vybrala toto místo pro natáčení seriálu Dallas. Ten se stal kultovním seriálem průměrných Američanů a proslavil se i v řadě jiných zemí. Interiéry Southforku představovaly maximální luxus a bohatství podle amerického snu.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru obývacího pokoje je plno doplňků v kolonialistickém stylu.

Tak tomu má být i nyní. Interiéry jsou tak skvělým příkladem představ o dokonalém americkém bydlení na vysoké noze (nechybí kvalitní materiály - odolná exotická dřeva, mramor apod.).

Foto: Profimedia.cz

Interiéry mají velmi střídmou a vkusnou výmalbu - dominuje smetanová, šedá a světle zelená.

K americkému snu patří idea o velkém rozlehlém bílém domě. Přesně o takovém, ve kterém se bude natáčení realizovat. Nesmí chybět bazén, rozlehlé terasy, prostorné ložnice ani vířivá vana a několik umyvadel v koupelně.

Foto: Profimedia.cz

Ložnici dominuje bleděmodrá barva, která uklidňuje.

Pracovna splňuje představu o zázemí úspěšného podnikatele. Pro Ameriku typické obložení stěn odolným dřevem a robustní lampa s masivními doplňky mají podtrhovat moc podnikatele.

Foto: Profimedia.cz

Pracovna je obložena dřevem, s kterým barevně ladí i nábytek.

Designéři kulis se snažili co nejvěrněji zhmotnit představy o snovém americkém bydlení bohaté rodiny Ewingových, majitelů prosperující naftařské firmy. Pokud se tedy naplní představy televize TNT o sledovanosti seriálu, tak se prostory slavného domu jistě stanou velkou inspirací pro další generaci Američanů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám