Hlavní obsah

Půdní garsoniéru proměnila majitelka v domov svých snů

Novinky, nes

Svůj velký sen si splnila naše čtenářka Jana. Kousek za Prahou si pořídila malou garsoniéru. Tu s pomocí stavební firmy celou rekonstruovala podle svých představ, a jak píše, je v ní spolu se svým kočičím přítelem šťastná.

Foto: Norbert Tukaj

V novém malém bytě se hezky cítí i kočičí společník majitelky.

Článek

Rekonstrukce proběhla v roce 2015 a trvala čtvrt roku. Kontakt na stavební firmu získala naše čtenářka od švagra. Stavebního dozoru se ujala maminka, protože Jana denně odjíždí za prací do hlavního města.

Foto: Archiv čtenářky

Čtenářka nechala v bytě vybourat některé příčky.

Foto: Archiv čtenářky

V interiéru se hezky snoubí bílá barva s tmavohnědou. Doplňky jsou pak ve žlutých odstínech.

„Zajímám se o bytový design, a proto jsem se na proměnu bytu velmi těšila,“ napsala nám v úvodu dopisu čtenářka a dodává: „Rekonstrukce byla náročná, šlo o půdní byt o výměře cca 24 m2. Byt byl v původním stavu zcela nevyhovující, musela jsem nechat předělat veškeré rozvody vody a elektřiny a také zbourat nesmyslné příčky či zbytečně obestavěné trámy, které byt zmenšovaly.“

Foto: Archiv čtenářky
Foto: Archiv čtenářky

Půdní byt je ve starší zástavbě.

Janinou velkou výhodou bylo, že měla od začátku jasno v tom, jak má její byt vypadat. A i když jí zejména během bouracích prací do smíchu nebylo, mj. i proto, že byt je ve starší zástavbě, všechno nakonec dopadlo dobře.

Foto: Archiv čtenářky

Nejnáročnějším aspektem rekonstrukce byl boj o centimetry.

Foto: Archiv čtenářky

Spodek kuchyňských skříněk je celý hezky podsvětlen, takže má čtenářka na pracovní ploše dostatek světla.

„Chtěla jsem velkou kuchyň se všemi spotřebiči a tak mi švagr všechno překreslil do plánovače a sehnal i stavební firmu, která mé sny zrealizovala. Materiály, ale i nábytek, to vše jsem si vybírala sama,“ píše čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky
Foto: Archiv čtenářky

V bytě se hezky snoubí bílá s tmavě hnědými dřevěnými prvky. Jako oživující odstín Jana nápaditě zvolila tmavší žlutou až okrovou, v níž jsou nejen židličky, ale také další doplňky.

Foto: Archiv čtenářky

Stav před rekonstrukcí a bourací práce

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám