Hlavní obsah

Proměňte interiér v pestrou louku, zakomponujte motivy motýlů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodat interiéru letní a prázdninový charakter nemusí být nic složitého. Stačí zvolit správný barevný podklad a nechat prostor prozářit a oživit desítkami pestře zbarvených motýlů. Ti dodají místnostem také na dynamice a budou symbolizovat svobodu pohybu.

Foto: Kinder räume, Bombay Duck, H.o.c.k

Ideální jsou kombinace s výraznými sytými odstíny typu banánově žlutá.

Článek

Motýli jsou typickým letním motivem, který nejlépe vynikne na čistě bílém pozadí, jež prostor opticky zvětší.

Hodí se ale i na zelené pozadí, které připomene louku, nebo na banánově žlutý podklad, který zase bude symbolizovat sluneční žár. Všechny tyto barvy, včetně nebesky modré, budou s motivem skvěle korespondovat.

Foto: MissoniHome, Woodchip a Magnolia

Jde o ideální motiv na léto a do interiérů zařízených v přírodním stylu.

Foto: Melody Maison, Natural History Museum

Čím více motýlů, tím lépe. Interiér bude působit jako rozkvetlá louka.

Ideální je volit větší počty motýlů. Budou tak vytvářet shluky a v interiéru budou vypadat mnohem více realisticky a opravdově. Pokud chcete prostor oživit, volte barevné motýly. Ti, kdo se chtějí držet uměřenějšího provedení, mohou sáhnout po jednobarevných kouscích.

Banánová barva vnese do interiéru ducha nadcházejícího letního období

Tipy a trendy

Tento motiv se nejlépe hodí na letní terasy a balkony, do dámských nebo dívčích pokojů, prim bude hrát i v koupelnách. Jde o přírodní motiv, takže bude dobře ladit hlavně s ostatními přírodními materiály typu dřevo, proutí atp.

Foto: Perkins a Morley, Yorkshire Fabric Shop

Volte různé druhy motýlů. Interiér pak bude působit pestře.

Foto: Shimu

Motýli jsou oblíbeným motivem hlavně v asijském designu.

Motiv motýlů dobře uplatníte i v interiérech zařízených v japonském nebo čínském stylu. Právě asijské kultury mají tento motiv hodně oblíbený. Motýli symbolizují změnu, kreativitu, transformaci, radost i svobodu. Jde tak o vhodný motiv do domovů všech volnomyšlenkářů, kreativně založených lidí a do prostor inspirovaných secesním nebo boho stylem.

Ti, kdo jsou fanoušky přírodních motivů a rádi interiéry zpestřují elegantními detaily, mohou sáhnout i po uklidňujícím motivu vážek. I ten se dá skvěle kombinovat s čínskými vázami, japonskými paravány a orientálními koberci.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám