Hlavní obsah

Prohlédněte si nábytek od největších zahraničních hvězd festivalu Designblok

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní největší tuzemský festival designových kousků Designblok, který proběhl 17. až 21. října v Praze, představil kromě jiného i sedací nábytek od uznávaných zahraničních tvůrců z Británie, Dánska nebo Francie. Kousky pro náročné uživatele zaujmou svou pohodlností, nadčasovými tvary i vysokou kvalitou zpracování.

Foto: Archiv přehlídky Designblok

Jay Osgerby ze studia Barber & Osgerby na Designbloku vystavil modulární systém SoftWork.

Článek

Britský designér Jay Osgerby ze studia Barber & Osgerby přijel na český trh osobně uvést modulární systém SoftWork pro značku Vitra.

Systém reaguje na měnící se potřeby lidí a umožňuje vytvářet a měnit pracovní prostředí kdykoliv a kdekoliv. Jay Osgerby a jeho kolega Edward Barber založili londýnské studio Barber & Osgerby v roce 1996, těsně po získání magisterského titulu na Royal College of Art.

Proslavili se především stíráním hranic mezi uměním a průmyslem a jejich portfolio zahrnuje průmyslový design, nábytek a další.

Foto: Archiv přehlídky Designblok

Modulární systém SoftWork umožňuje vytváření tvarově různých pohovek.

„Jay Osgerby patří beze sporu k absolutní světové designérské špičce. Těší nás, že na pozvání Vitry přijíždí do Prahy na Designblok již podruhé. A znovu představí velmi originální projekt, tentokrát se rozhodl řešit, jakým způsobem budeme v budoucnu pracovat, a vyhlásil konec pracovnímu stolu tak, jak jej známe,“ sdělila u příležitosti zahájení festivalu ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Letošní Designblok se zabývá budoucností i ekologií

Tipy a trendy

Dánský vizionář a kreativec Johannes Torpe v rámci akce představil novou kolekci nábytku pro značku Moroso. Torpe působí jako architekt-samouk, průmyslový, světelný a grafický designér a hudební producent. Sám sebe označuje jako designového aktivistu.

Foto: Archiv přehlídky Designblok

Dánský vizionář Johannes Torpe představil novou kolekci nábytku pro značku Moroso.

Na Designbloku Torpe vystavil například židli Precious a kolekci sedaček Heartbreaker, jejichž charakteristickým motivem je vzhled područek připomínající srdce zlomené na dvě poloviny.

Foto: Archiv přehlídky Designblok

Nová kolekce obsahuje i barevně působivé kousky.

Na Designbloku nechyběla ani kolekce od legendárního francouzského designéra Philippa Starcka. Ten je autorem mnoha ikonických kousků, které se prodávají po celém světě.

Hlavní cenu Designbloku získala Lucie Koldová za venkovní nábytek i křesla

Tipy a trendy

Kolekce Smart Wood pro Kartell má představovat novou kapitolu v historii této značky. Nejvýraznějším kouskem kolekce je královské křeslo. Dřevěné židle mají nadčasové, ale i moderní tvary.

Foto: Archiv přehlídky Designblok

Za pozornost stojí Smart Wood Collection od designéra Philippa Starcka pro Konsepti.

Pokud jste fandové kousků od designérských es, neměla by vám doma chybět ani klasická židle od Vernera Pantona s názvem Pantonka.

Podle skic tohoto věhlasného designéra nedávno vznikly i nové typy osvětlení, které by pozornosti milovníka kvalitního designu také neměly uniknout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám