Hlavní obsah

Přeměněný byt připomíná vesmírnou loď zamořenou vražednými stvůrami

Novinky, Jana Nesvadbová

V běžném obytném domě ve španělské Barceloně se nachází velmi netradiční byt. Po vstupu do něj se návštěvník přenese na vesmírnou loď. Bohužel, není v ní ale sám. Je zamořena Vetřelci v různých stádiích vývoje. A jako z udělání, statečná poručice Ellen Ripleová, známá filmová bojovnice s těmito nestvůrami, na palubě není. Hold této tematice vytvořil barcelonský nadšenec, který si říká Luis Nostromo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fanoušek sci-fi si udělal z bytu muzeum filmových Vetřelců Video: AP

 
Článek

Byt v barcelonské čtvrti Navas si majitel přetvořil k obrazu svému. Přesněji, k obrazu svého koníčka. Třiačtyřicetiletý muž, jenž vystupuje pod jménem Luis Nostromo, patří totiž k velmi nadšeným fanouškům dnes již kultovního filmu Vetřelec a jeho pokračování.

Na rozdíl od běžných nadšenců ale nesetrval pouze na úrovni shromažďování akčních figurek, jejich ukládání doma na poličku a občasném oprášení výstavky. Se svými úlovky se rozhodl podělit s podobně založenými lidmi, a proto se pustil do tvorby fanouškovského muzea.

Proměna bytu trvala tři roky a majiteli s ní pomáhal pouze jeden kamarád. To se zdá být až neskutečné při pohledu na velmi pěkné zpracování jednotlivých detailů. Vše vyrobili ze dřeva, plastů a recyklovaného materiálu.

Luis rozčlenil své muzeum do čtyř sekcí. První dvě části čerpají z prvního filmu Ridleyho Scotta Vetřelec. Návštěvník vstupuje do laboratoře lodi Nostromo, jež je vybavena udivujícím množstvím zařízení, samozřejmě včetně těla jednoho ze zkoumaných tvorů.

Foto: Profimedia.cz

Sigourney Weaverová jako Ellen Ripleyová ve filmu Vetřelec

Cesta bytem-muzeem pak dál pokračuje do Narcissu, lodi, jež Ellen Ripleyové slouží k útěku z hlavní lodi.

Třetí oddíl muzea je galerií, pojmenovaná je podle základny Hadley's Hope. Zde autor muzea čerpá hlavně z filmu Jamese Camerona Vetřelci. Jsou tu vystaveny modely mimozemšťanů a originální předměty z filmu z roku 1986.

Čtvrtá část byla pojmenována El Matadero. V ní pak Luis představuje nejcennější kousky své sbírky. Zařízena je ve stylu třetího pokračování ságy Vetřelec³.

Svou lásku k fotoaparátům Ind zhmotnil na svém domě

Tipy a trendy

Ačkoli je možné muzeum v současné době po předchozí rezervaci navštívit, dle jeho majitele není ještě zcela hotové.

„Doufám ale, že během roku 2020 dokončím poslední detaily,” cituje jeho slova agentura AP.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Dům šerifa má něco, co jitří fantazii

V klidné zelené čtvrti amerického města Fayette ve státě Missouri je možné objevit hezký cihlový dům. Také chodník, který lemuje jeho pozemek, je dlážděný...

Výběr článků

Načítám