Hlavní obsah

Předsedou České komory architektů je nově Jan Kasl

Novinky, tnk

Vedoucí pozice v České komoře architektů patří nově architektovi Janu Kaslovi. Změna přichází po pěti letech. Cílem organizace je soustředit se na poskytování servisu svým členům, propagaci profese architekta a kvalitní architektury, ochranu veřejných zájmů a péči o kvalitu vystavěného prostředí a spolupráci v rámci Česka i na mezinárodním poli.

Foto: Archiv České komory architektů

Představenstvo České komory architektů si na svém prvním zasedání po valné hromadě zvolilo jako svého nového předsedu architekta Jana Kasla.

Článek

Představenstvo České komory architektů si nového předsedu zvolilo na svém prvním zasedání po valné hromadě koncem dubna.

Prvním místopředsedou se stal Petr Velička, druhým místopředsedou Milan Svoboda. Komora pod jejich vedením nadále ponese odpovědnost za profesionální, odborný a etický výkon profese architektů v Česku.

Komora chce pokračovat ve vyhlašování České ceny za architekturu

Komora bude současně i nadále připomínkovat právní předpisy důležité pro výkon profese. Stěžejní je přitom běžící proces právní úpravy veřejného stavebního práva.

Chce také pokračovat v pořádání prestižní soutěžní přehlídky české architektury s názvem Česká cena za architekturu. Organizovat bude také přehlídku diplomových prací a řadu dalších akcí.

Osmašedesátiletý architekt Jan Kasl se členem představenstva ČKA stal zhruba před rokem. Věnuje se také vlastní architektonické praxi. V minulosti byl aktivní v politice a působil jako primátor hlavního města Prahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám