Hlavní obsah

Praktická a odolná nerez

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nerezová ocel si díky svým vynikajícím vlastnostem našla cestu do mnoha domácností. Tento typ povrchu vypadá moderně a elegantně. Pokud vám nezáleží na designu, pak jej možná oceníte pro jeho snadnou údržbu a širokému spektru využití v interiéru i exteriéru. Nerezová ocel patří k recyklovatelným materiálům, je proto šetrná k životnímu prostředí.

Článek

Nerezová ocel je zjednodušeně řečeno taková, která nekoroduje. Této vlastnosti je dosaženo díky tomu, že se jedná o slitinu niklu, chrómu, železa a některých dalších prvků. Díky speciálnímu tepelnému zpracování vznikne vrstva, která výrobek ochrání před zrezivěním.

Do oblasti kuchyňských spotřebičů pronikl tento materiál v 70. a 80. letech. Použití nerezových prvků znamená určitou nadčasovost, velmi oblíbené jsou kombinace se dřevem či sklem, barevným plastem - což poněkud zmírňuje jistou strohost kovového povrchu.

V kuchyni je nerez oblíbeným materiálem. Foto Eurolux

Nerezové nádobí patří k velmi kvalitním, největším kladem je to, že během přípravy jídel se z něj neuvolňují žádné látky. Pokud s ním vhodně zacházíte, vydrží vám nerez velmi dlouho.

V koupelnách také nechybí

Mimo kuchyní nerez pronikl i do koupelen. Takové sanitární vybavení se hodí především do extrémně zatížených míst. Jsou to nejen umývárny v průmyslových objektech, veřejná WC, letiště, nádraží, admistrativní budovy, ale i multifunkční objekty, stavby pro sport, bazény, aquaparky, nemocnice či domy s pečovatelskou službou.

V těchto prostorách je kladen důraz zejména na vysokou odolnost, rychlou a nenáročnou údržbu. Nerez je pevná, nerezavějící, odolná, působí vždy čistě a vykazuje maximální výdrž pro dlouhodobé používání.

Nerezová ocel v tomto případě nápaditě jakou součást osobní váhy. Foto: LivingZone

Z nerezové oceli se také vyrábí řada doplňků - od prostírání až po šperky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám