Hlavní obsah

Prague Design Week představuje lampičky z kamení i řetězů na kola

Novinky, tnk

V Praze až do neděle 21. dubna probíhá šestý ročník designérské přehlídky Prague Design Week. Na ní je k vidění tvorba desítek vystavovatelů, kteří představují svou aktuální nabídku, ale někteří i proces vzniku svých děl. Za pozornost stojí zejména osvětlení vznikající z trubek, řetězů, surového dřeva nebo kamení.

Foto: Novinky

Zaujaly kousky vzniklé z mladé břízy, ozubených koleček i kamení. (Enjoy Timber, 53 design, Ejoy Timber)

Článek

Letos je na akci k vidění řada zajímavého osvětlení, zejména pak stolních lamp a lampiček na noční stolky a další dekorativní kousky.

Velkým trendem v letošní sezoně je zjevně recyklace materiálů. Na akci jsou tak k vidění lampičky vzniklé z potrubí, kohoutků, lahví nebo řetězů na kola.

Foto: Novinky

Keramické objekty od výtvarnice a designérky Ludmily Šenkyříkové vytvoří v interiéru díky odrazům světla zajímavou atmosféru.

Zaujme i tvorba z přírodních materiálů, které jsou běžně dostupné. Lampičky ze dřeva nebo kamení se stanou zajímavým zpestřením všech umělečtěji zařízených interiérů a dodají jim kouzelného a pohádkového ducha.

Foto: Archiv přehlídky Czech Design Week, Jana Hejdová

Svítidlo z probarvované sádrové hmoty z kolekce Gypsi Bloom.

V rámci akce probíhá i doprovodný program. „V rámci přednášek jsou našimi hosty třeba architekt Petr Janda, který má na svědomí podobu Pražské náplavky i další projekty pro hlavní město, Michal Roman z projektu Nahá vesnice, který se zaměřuje na rekultivaci venkova, nebo Štěpán Bärtl z Centra architektury a městského plánování s přednáškou o rozvoji Prahy,” říká Ondřej Krynek, organizátor Prague Design Weeku.

Foto: 53 design, Enjoy Timber, Novinky

Lampičky mohou vzniknout i ze staré varné konvice nebo lahve od piva.

Součástí přehlídky jsou i letos workshopy s vystavovateli, například modelování s uměleckým betonářstvím Aspoň Tohle, stříbření skla s Annou Jožovou z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze nebo práce s přirozeně uschlým dřevem se značkou Enjoy Timber.

Foto: Novinky

Svítidla Cori vznikla z materiálu Corian. Světlo je částečně propustné skrz materiál.

Výstava je prodejní, návštěvníci si na ní mohou koupit nebo objednat bytové doplňky i nábytek. Najdete ji na adrese náměstí Republiky 7 až do neděle 21. 4. 2019.

Do čtvrtka 18. dubna je otevřeno od 12 do 21 hodin. V pátek a sobotu od 10 do 21 hodin a v neděli od 10 do 19 hodin. Základní vstupné vyjde na 150 Kč, snížené pak na 100 Kč.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám