Hlavní obsah

Designové kousky inspirované houbami promění obyčejný interiér v kouzelný les

Novinky, tnk

Ti, kdo chtějí, aby jejich domov vypadal originálně a měl trochu magického ducha, se mohou nechat okouzlit kousky inspirovanými houbami. Svítidla, lampy, stolky i stoličky se skvěle hodí do interiérů rodin s dětmi a všech, pro které je důležité, aby měl prostor trochu kouzelný vzhled.

Foto: NIK Online, Kuia Lamparas

Inspiraci houbami nezapře mnoho lampiček.

Článek

Působivé jsou například poetické stolky s jemným tvaroslovím z masivního dřeva a názvem Hřiby vzniklé pro společnost Javorina. Jejich název prozrazuje, odkud známí designéři Roman Vrtiška a Vladimír Žák čerpali svou inspiraci.

„Když jsem byl poprvé ve Vysokých Tatrách, tamní scenerie mě zcela uchvátily,” uvedl pro Novinky Vrtiška.

Stolky byly na letošním největším designovém festivalu Designblok nominovány na cenu Nejlepší nábytková kolekce. Tu ale nakonec získalo křeslo Chips. [celá zpráva]

Foto: Archiv Romana Vrtišky

Designéři se nechali inspirovat půvaby Vysokých tater.

Nejlepšího efektu dosáhnete, když budete kombinovat různé nábytkové kousky, které ovšem budou čerpat ze stejné inspirace. Interiér pak bude působit sladěným a stylovým dojmem.

Foto: Ksl living, Australian Woodwork

Houbami jsou inspirovány i slunečníky nebo věšáky na naušnice.

Ti, kdo chtějí v interiéru vytvořit iluzi lesa plného hub, by měli uplatnit různé výšky a průměry „klobouků a noh” objektů. Tak dosáhnou různorodosti, jakou nalezneme v přírodě a kousky pak budou v interiéru působit důvěryhodněji.

Foto: Lagoon

Pokud kousky zmnožíte, dosáhnete zajímavého efektu, který připomíná růst hub v lese.

Objekty inspirované touto skupinou organismů mohou mít rustikálního ducha i minimalistický design. Do klasičtějších interiérů volte dekorativnější kousky z přírodních materiálů. Moderním interiérům budou naopak slušet střídmé tvary i provedení.

Foto: El Corte Inglés Decoración, Nedgis

Tyto kousky zapadnou spíš do klasicky zařízených interiérů.

Do dětských pokojů vybírejte barevné a hravé doplňky, na kterých je inspirace vidět hned na první pohled. Pestré lampičky připomínající houby budou v pokojíčcích působit vlídným dojmem.

Foto: Nedgis

Osvětlení ve tvaru hub bude kouzelným doplňkem všech dětských pokojíčků.

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení dětských pokojů, zkuste vsadit na nevšední postel jako na dominantu. Podle jejího stylu pak dolaďte ostatní dekorace. Volit můžete postel pro malou mořskou vílu, případně astronauta. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Sušenky jako interiérový dekorativní prvek

Pokud hledáte inspiraci na doplňky, které vám zlepší náladu během zimních chladných dní, zkuste v interiéru uplatnit kousky ve tvaru sušenek. Nevšední dekorace...

Výběr článků

Načítám