Hlavní obsah

Poklopy pro letní stolování ochrání potraviny před nenechavým hmyzem

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stolování v exteriéru je v teplých dnech velmi oblíbené. Piknikové nebo zahradní stolování ale vyžaduje přípravu, jejíž součástí je ochrana potravin před hmyzem. K tomu slouží buď praktické dózy na potraviny nebo poklopy na potraviny. Novinkou je poklop s chladicí vložkou, který uchová potraviny v dobrém stavu i za velkého vedra.

Článek

Léto je dobou zahradních párty, stolování v přírodě a grilování. Na nich ale většinou trávíme podstatnou část večera, a tak mohou potraviny v pokročilých večerních hodinách už vypadat nevábně.

Chlazený poklop uchová potraviny v čerstvém stavu i ve vedru

Zajímavou novinkou, která umožní v horkém letním počasí uchovat i taková jídla jako je suši nebo nugátové bonbony, je poklop, jenž má chladící vložku. Díky ní budou potraviny po dobu stolování v chladu jako v lednici a vedro jim na kvalitě nijak neubere.

Poklop na potraviny nejvíce využijete na sladké, které hmyz láká nejvíc. Kulatý poklop na koláč můžete ale využít i na sýry a jiné potraviny.

Milovníci italských oliv ocení dózu na olivy a poklop se zatahovací síťkou na pečivo. Dózu můžete v zimě využít i na med nebo na marmeládu.

Pokud plánujete nechat jídlo venku po delší dobu, vyplatí se na pečivo zvolit spíše poklop, který nemá průduchy. Volte raději odolný plast, který je vhodný i do myčky, nebo sklo.

Některé poklopy slouží i jako servírovací tác. Taková kombinace je vhodná hlavně pro servírování sýrů. Krájecí prkénko by mělo být ze speciálně upraveného dřeva.

Skleněný poklop na sýr umožní sýrům vyzrát a zároveň uchová jejich aroma. Milovníci francouzských sýrů na ně nedají dopustit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám