Hlavní obsah

Pohodlné venkovní postele zpříjemní pobyt na zahradě či terase

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes už na zahradu nemusíte volit jen polohovací zahradní lehátko, ale můžete si dopřát odpočinek na lůžku, které je svým pohodlím srovnatelné s klasickými postelemi. Pokud zvolíte zastíněné dvoulůžko s vyšší matrací, pravděpodobně si užijete podobný odpočinek jako v ložnici, jen na čerstvém vzduchu.

Foto: Lagoon, Hommés studio

Postel se stříškou ochrání před příliš intenzivním sluncem.

Článek

Pokud chcete, aby byl odpočinek opravdu pohodlný, volte lůžka, která jsou polohovací nebo obsahují venkovní polštáře z umělých hmot. Prim bude hrát i odkládací stolek po boku venkovní postele.

Foto: Chaplins Furniture

Vhod přijdou i polštáře, které je možné nechávat venku.

Pokud budete chtít lůžko ze dřeva, volte raději tvrdá a odolná dřeva typu teak, palisandr nebo wenge. Takové materiály budou dlouhodobě odolné i vůči vlhkosti, horku a škůdcům.

Foto: Go Modern Furniture

Základ je pohodlná a pevná matrace.

Ti, kdo mají problémy s usínáním ve venkovním prostředí, mohou zkusit lůžka, která svým tvarem připomínají skořápku. Díky houpavému pohybu se zabavíte a ukolébáte k spánku. Tento typ venkovních lůžek si bezpochyby oblíbí hlavně děti, jimž mohou nahradit klasické houpačky.

Foto: Hommés Studio

Houpací postel doslova ukolébá k spánku.

Z materiálů pro umělohmotné postele a lehátka je v poslední době hodně v kurzu umělý ratan s kovovou konstrukcí, který působí přírodním dojmem. Jde o lisovaný plast, který díky své barevnosti věrně imituje známý ratanový nábytek. Výhodou je odolnost vůči jakémukoliv počasí. Na zimu je i přesto vhodné postele skrýt.

Foto: Lagoon

Pokud chcete odpočívat v páru, volte ideálně rovnou dvoulůžkové lehátko se silnější matrací.

Pokud jste fandové přírodních materiálů a rostlin v exteriéru a interiéru, zkuste i do venkovního prostoru zakomponovat závěsné květináče. Ty pomohou prostor proměnit v exotický ráj.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám