Hlavní obsah

Orlová zchátralé koupaliště neopraví, zbourá ho. Místo něj vznikne volnočasový areál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Orlová na Karvinsku se nakonec rozhodlo neopravit bývalé zchátralé koupaliště. Důvodem jsou vysoké náklady na rekonstrukci zařízení i jeho provoz. Radnice zbytky koupaliště zdemoluje a prostor promění ve volnočasový areál. Už má i architektonickou studii.

Foto: Archiv městského architekta

Nová podoba orlovského koupaliště

Článek

„Projekt koupaliště za čtvrt miliardy korun se ukázal postupem času jako nereálný a pro město příliš finančně náročný. Z důvodu havarijního stavu celého areálu jsme se rozhodli pro odstranění všech budov včetně bývalé restaurace Golf a minigolfu,“ vysvětlila starostka Orlové Lenka Brzyszkowská (ANO).

Foto: Archiv MÚ Orlová

Pohled na zchátralé orlovské koupaliště

Dodala, že Orlová tak bude žádat dotaci na samotnou demolici koupaliště z Operačního programu Spravedlivá transformace.

„Projektová cena demolice je 66 milionů korun,“ upřesnila starostka s tím, že nyní probíhá dokončení projektové dokumentace na demolici areálu. Po získání všech potřebných stanovisek a povolení město zažádá o dotaci.

Pokud se svou žádostí uspěje, mohla by demolice začít již v příštím roce.

V centru Ostravy se chystá další proměna břehů řeky Ostravice

Bydlení
Foto: Archiv MÚ Orlová

Orlovské koupaliště bude zdemolováno.

Volnočasový areál

Co se týká vzniku nového volnočasového areálu místo zbouraného koupaliště, město počítá s tím, že kromě sportovního zázemí ho budou tvořit i vodní prvky pro osvěžení v horkých letních dnech.

Foto: Archiv městského architektka

Pohled z výšky na nový volnočasový areál v Orlové (vizualizace)

„Město si nechalo zpracovat architektonickou studii využití areálu a budoucí podoba prostranství vychází z návrhu městského architekta Davida Kotka. Zpracovaná studie bude podkladem pro další přípravu projektové dokumentace,“ sdělila mluvčí Orlové Sandra Štrejlová.

Foto: Archiv městského architektka

Nový volnočasový areál v Orlové (vizualizace)

Areál navazuje na současné sportoviště tvořené zimním stadionem, fotbalovými hřišti a tenisovými kurty. Součástí zrekonstruovaného prostoru bude in-line dráha, pumptrack, tedy uzavřený zvlněný okruh pro jízdu na kole či koloběžce, a také přírodní lezecké centrum, které naváže na zrekonstruovaný lesopark.

Foto: Archiv městského architektka

Nový volnočasový areál v Orlové (vizualizace)

Nebudou chybět ani odpočinkové zóny, pěší zóna s plochou pro různé využití a mobiliář.

„Věřím, že nový prostor potěší širokou veřejnost a každá věková skupina si zde najde to své. Snažili jsme se vše navrhnout tak, aby areál využili všichni občané města, tedy jak maminky s dětmi, tak mládež, ale i orlovští senioři, a to od jara do podzimu,“ shrnula starostka.

Okolí Mlýnského potoka v Olomouci ožije. Vznikne zde promenáda, relaxační zóna a vodní park

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Volnočasové areály
David Kotek

Výběr článků

Načítám