Hlavní obsah

Nový útulný domov hokejisty Romana Hamrlíka

Zlatý hoch z Nagana a výborný hokejista Roman Hamrlík už svou hokejovou kariéru ukončil. S přítelkyní Cynthií a jejich synem Jamesem žijí střídavě v Montrealu a v Praze, kam se Roman vždy těší na svou dceru Natálii z prvního manželství. S hokejovým důchodem přišly změny. Jednou z nich je i nové bydlení.

Foto: www.modernibyt.cz

Otevřený a volně propojený obývací pokoj s kuchyní a jídelnou si Roman moc přál. Navazuje na krytou terasu vybavenou infrazářičem a roletami. Prostor je vzdušný a převládají v něm uklidňující světlejší tóny zemitých odstínů barev.

Článek

Vánoce strávil Roman v Kanadě, ale hned v lednu zamířil do České republiky do svého nového bytu v Praze 4-Hodkovičkách.

Nedávno opustil 250 m2 půdního prostoru na pražském Žižkově – byt, který zabíral celé podkroví činžovního domu, a vyměnil ho za útulnější bydlení plné zeleně v klidné lokalitě nedaleko golfového hřiště.

Foto: www.modernibyt.cz

Roman Hamrlík

Golf ho chytil za srdce a stal se jeho novou vášní. Dosavadní velkou část svého života ale prožil s hokejem a jeho osudem se stal Montreal. Nejenže odtamtud pochází jeho přítelkyně, ale tam to také všechno začalo, když ho tým Tampa Bay Lightning draftoval jako svou jedničku a v Montrealu Canadiens se také oficiálně loučil s NHL.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň Siematic zhotovila na míru firma Stopka. Jde o MDF desku v béžovém odstínu lakovanou do vysokého lesku. Je vybavena spotřebiči Miele. Nechybí ani vinotéka.

Roman dnes zvolnil tempo, ale nezahálí. Kdo ví, možná ho časem i golf přivede mezi hvězdy světových turnajů.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelní stůl s kamennou deskou doplňují dvě závěsná stropní svítidla Libe od firmy Masiero.

Proč jste se rozhodl změnit pražskou adresu a vybudovat nový byt?

Roman: Žižkovský byt byl zbytečně velký, chyběla tam zeleň a lišil se i stylově. Tento je menší – 178 m2, ale stačí nám. Je tu klid, plno zeleně a je odtud i blízko do centra Prahy.

Nechybí tu dětské hřiště, je to kousek k vodě a mohu zde jezdit na kole i kolečkových bruslích. K bytu náleží dvě parkovací stání a sklep, dům je opatřen kamerami a recepcí. Pro naši rodinu je byt dostatečně komfortní.

Foto: www.modernibyt.cz

Rohová sedací souprava Babilondue (Dema) je opatřena praktickými polohovatelnými opěráky, které lze vytáčet do všech stran.

S Cynthií tu máme své pohodlí i soukromí, stejně jako děti James a Natálie. Když jsme v České republice, jezdíme také za rodinou do Zlína. S výběrem bytu v této rezidenci jsem dal na doporučení designérky Dáji Šulcové ze studia DESIGNline, která nám interiér zařizovala.

Co jste očekával od svého nového domova?

Roman: Mám rád jednoduché, spíš minimalistické interiéry. Když jsem tento byt uviděl poprvé jako holobyt, v podstatě mu nic nechybělo. Potěšila mě i klimatizace, na niž jsem zvyklý a v horkých dnech bych se bez ní obešel jen stěží. Dispoziční uspořádání interiéru se mi také líbilo. Vyžadovalo jen minimální úpravy.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice se zvětšila vybouráním jedné příčky. Zbylo tak dostatek místa na vybudování úložných prostor včetně praktických zásuvek na přehledné ukládání kravat a pásků.

Foto: www.modernibyt.cz

Místnosti dominuje lůžko Dormeo. Tři obvodové stěny tvoří vestavné skříně vyrobené na zakázku firmou Orta Holz. Všechny ostatní stěny jsou polepeny látkovou tapetou Eclat (Elitis).

Protože jsem si přál velkou ložnici s šatnou v návaznosti na koupelnu, zrušili jsme jednu příčku. Také jsem potřeboval mnoho úložných prostorů, protože mám hodně sportovního vybavení, které zabere dost místa.

Chodby působí až prázdným dojmem, ale od země po strop ukrývají další úložná místa.

Foto: www.modernibyt.cz

Jamesův pokoj zdobí tapeta a dětské obrázky. Je vybaven skříňkami se zásuvkami zhotovenými na míru firmou Orta Holz.

Designérka Dája: Pravou stranu chodby jsme opláštili MDF deskami ve světlém nástřiku. Součástí této stěny jsou dveře jak do ložnice a dětských pokojů, tak i do technického zázemí, kde jsou pračka, sušička a další úložné prostory. Snažili jsme se využít každé místo.

Foto: www.modernibyt.cz

Dcera je už dospělá a s otcem trvale nežije. Když sem ale zavítá, má tu svůj pokoj, který dobře splňuje nároky studentky.

Roman: Na zařizování nového bytu jsem se moc těšil, měl jsem na to teď i víc času. S Dájou jsme vše ladili společně. Nad vybavením interiéru jsme strávili mnoho hodin. Stačilo nastínit představy a hned jsem byl zasypán návrhy, které jsme pak spolu zvažovali.

Foto: www.modernibyt.cz

Menší koupelna je vybavena sprchovým koutem a navazuje na ni sauna. Je k dispozici Natálii i hostům.

Po třech měsících jsem toho ale měl až nad hlavu a jsem moc rád, že to máme všechno zdárně za sebou. Například jsem nechtěl koženou sedací soupravu, přál jsem si textilní čalounění. Myslím, že jsme nakonec zvolili tu pravou. Cítíme se tu dobře, nic bychom neměnili. Jsme spokojení, interiér plně vystihuje naše potřeby.

Jak si užíváte nové bydlení?

Roman: Moc rádi trávíme čas společně v tomto otevřeném prostoru, který spojuje kuchyň, obývací pokoj a jídelnu. V teplých dnech využíváme i terasu, kde mám svůj oblíbený gril. Strašně rád totiž griluju.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna přiléhající k hlavní ložnici je obložena zajímavě řezanou velkoformátovou dlažbou imitující kámen. Je zde vana a dvojumyvadlo Laufen osazené bateriemi Axor.

Máte vůbec příležitost vařit v tak krásné a velké kuchyni?

Roman: Ano, vařit umím, jsem totiž vyučený kuchař. Ale nevařím zas tak často. Kuchyň je zhotovena na míru. I zde je hodně úložných prostorů a také jsem dbal na vybavení kvalitními spotřebiči značky Miele.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelní stůl s kamennou deskou doplňují dvě závěsná stropní svítidla Libe od firmy Masiero.

Všimla jsem si, že zde máte i saunu. Ta je vaším splněným přáním?

Roman: Překvapilo mě to, ale sauna byla součástí tohoto bytu, už když jsem ho kupoval. Jsem rád, že ji máme, ale přiznám se, moc ji nevyužívám. Když mám čas, trávím ho většinou na golfovém hřišti.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám