Hlavní obsah

Novodobým koupelnám vládne moderní technika

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelna má dnes status kultivované high-tech oázy. Elektronické produkty uživateli usnadňují život a v kombinaci s kvalitními materiály a vynikajícím designem povyšují koupelnu na místo, kde opravdu relaxujeme, čerpáme energii.

Článek

V koupelně je možné poslouchat hudbu a dálkově ji řídit ovladačem, odejít z koupelny před koupáním, protože vanová baterie nastaví právě pro nás správnou teplotu vody, sama napustí požadované množství vody a ta nikdy nepřeteče. Množství vody pro bezdotykové splachování lze nastavit i na WC, v dokonalé čistotě nás zase udrží elektronický bidet s funkcí nastavitelných trysek a teplým osušením.

Oblíbená hudba při koupání

Kdo koupelnu považuje za relaxační místo a vychutnává si chvilky v horké vodě, rád si přitom poslechne i kvalitní hudbu. To ale znamená přenést přehrávač do koupelny, ladit stanice, vyměňovat cédéčka nebo v horším případě lovit utopená sluchátka ze dna vany.

Dobrým tipem pro milovníky hudby je proto elektronický systém s názvem Living 1 Memory, který zpříjemní poslech z rádia, CD nebo MP3 přehrávače nebo iPodu. Vše, včetně rádia, s možností uložení až tří stanic do paměti, lze ovládat bez obav i mokrou rukou třeba přímo z vany. K dispozici je nám totiž voděodolný dálkový ovladač na tužkové baterie, který nevyžaduje rozvedení kabelů. Ovladač lze umístit kamkoli na dosah ruky: nad vanu, do sprchového koutu.

Elektronický systém Living 1 Memory se prodává jako komplet a obsahuje: řídicí jednotku s napájecím zdrojem, rádio s reproduktorem a dálkový ovladač. Všechny prvky systému mají elegantní design a jsou vyrobeny z materiálů, které spolehlivě odolávají zvýšené vlhkosti.

Systém je možné instalovat do nové i stávající koupelny bez nutnosti většího stavebního zásahu. Systém Living se jednoduše zabuduje do sádrokartonového podhledu, na trhu je i typ Compact 1 Memory, který je vhodný pro koupelny bez podhledu a stačí ho jen přišroubovat na strop. Kromě rádia oba systémy umožní poslouchat hudbu z jakéhokoli přehrávače, stačí jen dokoupit k systému běžně dostupný frekvenční vysílač (transmitter) a naladit systém na stejnou frekvenci.

Vanové vychytávky

Co říkáte vanové baterii, která po stisknutí tlačítka napustí množství vody v požadované teplotě, takže ji nemusíme neustále kontrolovat mácháním ruky ve vodě? Je to šikovná pomůcka hlavně v rodinách s dětmi, které potřebují jinou teplotu vody než dospělí. Baterie Multiplex trio E si zapamatuje předem navolené informace až pro tři různé uživatele a tyto údaje předává směšovacímu ventilu. Sama nikdy nepřeteče, protože jakmile je vana plná, automaticky zastaví přívod vody.

Neprávem opomíjené panely WC

Technicky zajímavá jsou ovládací tlačítka Vising, která kombinují elektronické rozlišení známé z veřejných toalet s možností volby množství splachovací vody. Jednoduchý pohyb rukou stačí k tomu, aby voda začala téct.

Dva kruhy naznačené na skleněné desce ukazují intuitivní symboly způsobu fungování: velkým tlačítkem se splachuje plnou nádrží, menším tlačítkem jen třemi litry. Volbou množství splachovací vody může čtyřčlenná domácnost v průběhu jednoho roku ušetřit přes 40 000 l vody.

Pohodlí i pocit čistoty

Elektronický bidet šetří náklady, ale i prostor v koupelně. Lze jej totiž přimontovat na stávající standardní WC mísu výměnou za obyčejné prkénko, a to bez jakýchkoli náročných úprav. Potřebujeme pouze přívod studené vody a zásuvku na 230 V. Bidet se hodí do panelových bytů, rodinných domů.

Praktický elektronický bidet nabízí hned několik funkcí: kromě mycích nastavitelných trysek může sušit teplým vzduchem, a to hned v několika intenzitách. Sedátko je pro větší komfort vyhřívané a vybavené masážními programy. Bidet má dětský bezpečnostní systém, hmotnost 4,8 kg a je za 11 990 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové trendy v koupelnovém designu

O tom, že koupelny nebyly nikdy tak velké, perfektně vybavené a útulné, jako jsou dnes, se můžeme přesvědčit téměř v každém koupelnovém studiu. Výrobci stále...

Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni

Co dělat, když na vyčištění spár mezi obklady a dlažbou už běžné čisticí prostředky nestačí? Možná zvažujete nové přespárování, nebo ještě hledáte další...

Výběr článků

Načítám