Hlavní obsah

Nejmodernější designové radiátory: kostky, puzzle, lego i harfa

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vzpomínáte na to, jak vás rodiče nutili oškrabovat a znovu natírat mezery mezi žebry radiátorů neurčité bílo-žluté barvy? A také si pod pojmem radiátor při nejlepší vůli nedokážete představit nic vkusného a nebo dokonce pěkného? Chyba, dnešní topná tělesa vypadají úplně jinak a krom příjemného vypouštění tepla je jejich úkolem i zdobit.

Článek

Ano, i obyčejný radiátor se může stát dominantou interiéru. Příkladem mohou být obrovské černé hrací kostky, které můžete nechat nainstalovat buďto do pyramidy nebo vedle sebe. Rozložení vedle sebe má tu výhodu, že si na teplých krychlích příjemně posedíte. Zvolit můžete i menší variantu kostiček na zeď, ať už v barvě nebo jednoduše stříbrné.

Pokud vám připadají kostky málo hravé, pořiďte si radiátory ve tvaru dílků skládačky puzzle. Na stěně vypadají naprosto výborně a velikost topného tělesa můžete zvolit podle volného místa na stěně.

Pro ty, komu předcházející řešení připadají přece jen poněkud infantilní, existuje celá řada dalších možností. Velmi pěkně působí tělesa z kovových kapek připomínajících tekoucí kov nebo na zeď připevněné varhanní píšťaly. A je-li vám i to málo důstojné, existuje jediné řešení. Co takhle výtopná harfa?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám