Hlavní obsah

Nebojujte se psem o postel, pořiďte mu vlastní

U pelechu je obzvlášť důležité, aby byl vyroben z pevných materiálů. Plastový se pejskům dobře žvýká, a jeho kousky mohou v trávicím traktu způsobit velké problémy. Proto pro vás máme tipy na jiné druhy materiálů a pelíšků, které jsou pro vašeho miláčka daleko vhodnější, a navíc i dobře vypadají.

Článek

Pelech by měl předně mít pevnou podkladovou vrstvu, díky které zůstane na svém místě. Měl by mít nejlépe protiskluzovou vložku. Měl by být také omyvatelný a nejlépe v tmavé barvě.

.: Matrace pro psy i kočky.foto: Sitonit - Doggiestyl

U výběru pelechu záleží na velikosti vašeho domácího mazlíčka. Matrace i pelíšky se vyrábějí ve velikostech S, M, L a XL. Pro ratlíka nebo yorkšíra stačí velikost S, pro dogu počítejte s XL.

.: Měkoučká postýlka pro lenochy, velikost M.foto: Zolux.

Pro mohutnější pejsky je třeba většího prostoru pro tlapy, zkuste jim pořídit třeba větší deku, její velkou výhodou je, že je postelí, kterou lehce přemístíte, můžete jí vzít s sebou na výlet se psem, do zahraničí, do auta, nebo ji využít kdekoliv tam, kde chcete chránit nábytek před psími chlupy.

.: Pelíšek - podložka.foto: Stekaciobchod

A co pejskovi taková deka přinese? Předně je důležité, že poskytuje větší ochranu před vlhkostí, a také tepelnou izolaci.

.: Tento psík odpočívá jako princezna na hrášku.foto: FATBOY/JOY.CZ

Výbornou variantou, jak pejska chránit před prochladnutím jsou skládací lehátka pro pejsky, jejich velkou výhodou je, že je lehce složíte a nezabírají vám tolik místa v domácnosti.

.: Psí lehátko perfektně ochrání pejska náchylného k podchlazení. foto: Coleman

A v čem si lebedí opravdoví psí labužníci? Jejich pelechy si nezadají s těmi nejluxusnějšími pohovkami. Jejich páníčci si totiž také potrpí na přepych.

.: Pohovka pro psí lordy vyrobená z imitace černé kůže. foto: Trixie

Pelíšky pro psy ve městě znamenají potěšení nejen pro psy, ale i pro jejich pány. Jsou totiž často tak pohodlné, že by psi za postel pro lidi neměnili. Otázkou je, jestli jim nebudou teď závidět jejich majitelé.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve zvířecích hotelech se čtou psům pohádky

Asi každý majitel psa či kočky mívá o prázdninách problém, kde nechat svého čtyřnohého miláčka, když se chystá na dovolenou. Pomoci mohou nejrůznější zvířecí...

Výběr článků

Načítám