Hlavní obsah

Na Filipínách má vyrůst solární ekologický resort s přístavem

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Filipínách vyroste plovoucí turistický resort poháněný solární energií. Návrh je od italského architekta Michela Puzzolanteho. Resort má mít také přístavní mola pro lodě.

Foto: Profimedia.cz

Stavba bude mít střídmou barevnost v námořnickém stylu.

Článek

Italský architekt Michele Puzzolante navrhl v resortu i centrální ubytování s ložnicemi, obývacím pokojem, kuchyní a koupelnami, vše je energeticky soběstačné.

Komplex má nést název Solar Floating Resort (SFR), a vzniknout má z modulárního systému, který umožňuje vyrobit veškeré části v továrně na základě technologií známých z lodního průmyslu.

Foto: Profimedia.cz

Komplex má být velmi rozměrný.

Prostory mají originální futuristické tvary. Celý komplex je navržen v elegantním italském stylu. Stavba sbírá energii přes solární panely a ukládá ji v bateriích.

Foto: Profimedia.cz

V hlavní budově nemají chybět ani terasy s výhledem na moře.

Plovoucí ostrov dokáže ubytovat až šest lidí a nabízí i šestimístnou vířivku a kruhovou podmořskou pozorovací stanici. Dvě jednomístné a dvě dvoumístné ložnice mají i svou vlastní koupelnu.

Foto: Michel Puzzolante

V komplexu se má ukrývat netradiční, ale luxusní bydlení.

Resort slouží hlavně jako přístav pro čluny, které mají parkovat po bocích mola vedoucího k hlavní budově.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov bude fungovat i jako přístav pro čluny.

Soběstačný plovoucí ostrov ubytuje hosty na 110 m². Realizace luxusního resortu má stát 125 miliónů dolarů (cca 2,5 miliardy korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám