Hlavní obsah

Motivy kaktusů vnesou do interiérů kouzlo pestrého mexického stylu

Novinky, tnk

Kaktusy jsou vytrvalými rostlinami, kterých jsou stovky druhů, jsou fascinujícími objekty i pro mnoho designérů. Aktuálně jsou hodně v kurzu. Jako motivy na textiliích, nádobí nebo osvětlení zpestřují mnoho interiérů. Hlavně ty, které obývají mladší generace. Nejvíc ale zapadnou do prostorů zařízených v mexickém stylu, ve kterých se stanou výraznou dekorací.

Foto: Cool Gift, Metalform Viadurini, Geschenke.de

Tvar kaktusu může mít štětka na záchod, designové topení i koš na odpadky.

Článek

V domácnostech jsou kaktusy oblíbené hlavně pro svou jednoduchou údržbu a také proto, že jsou zpravidla hodně nenáročné na zálivku.

Foto: Yellow Octopus, Mode Prints, Ian Snow

Textilie v mexickém stylu dodají interiéru domáckého ducha.

Prostorům zařízeným v mexickém stylu kromě kaktusů vévodí i hodně pestrá barevnost a výrazné tóny. Základem jsou teplé odstíny - cihlově i rubínově červená, hořčicově žlutá nebo okrová. Tyto barvy jsou doplněny sytou zelenou, modrou a hnědou barvou.

Foto: MenKind, Nedgis

Osvětlení v tomto tvaru slouží své funkci, ale zároveň i dekoruje prostor.

Pokud jde o barevnost, v tomto stylu rozhodně platí, že víc je víc. Trendem jsou také ručně pletené koberce v pestrých barvách na podlahách i na stěnách. Ty rozjasní každý interiér.

Foto: Einrichten-design.de, Artisanti, Albert a Moo, Beaumonde

Vázičky inspirované kaktusy budou v kombinaci s živými kousky vypadat skvěle.

Prostory v mexickém stylu působí uvolněně, hravě a nenuceně. Pokud chcete interiér zpestřit, zaměřte se na dekorace s motivem kvetoucích kaktusů. Ty budou vkusnou ozdobou všech bohémsky zařízených prostor.

Foto: Balvi Gifts, Balvi Gifts, Einrichten-design.de

Nápadité věšáky ve tvaru kaktusů se szanou originálním zpestřením nudných předsíní.

Ti, kdo si chtějí zařídit interiér v mexickém stylu, mohou také vymalovat stěny v bytech výraznými barvami. Efektně budou vypadat i mexické klobouky, sombrera, coby nástěnné dekorace.

Foto: Tenvinilo, Tenstickers

Kuchyňskou linku, která jinaka působí nezáživným a sterilním dojmem, oživí samolepy s motivem kvetoucích kaktusů.

Nezapomínejte také na skutečné kaktusy. Živé rostliny rozhodně doladí celkový dojem z interiéru. Umístit je můžete nejen do klasických květináčů, ale třeba i do větších závěsných aerárií. Ta jsou v posledních letech velkým trendem, hlavně v interiérech s vysokými stropy.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám