Hlavní obsah

Mobilní kancelář odvezete jako kolečko s trávou kamkoliv

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna pracovního místa je s designovým nápadem Tima Vinkleho hračka. Lehkou kancelář se dvěma židlemi, policemi i pracovní deskou můžete lehce složit a odvést kamkoliv po kanceláři jako kolečko se shrabanou trávou. Takovou mobilní kancelář využijí hlavně manažeři, kteří potřebující spolupracovat jednou s asistentkou, podruhé s grafikem, šéfem nebo jinými kolegy a být s nimi delší dobu v kontaktu.

Článek

Návrh psacího stolu a dvou židlí - nábytku, který do sebe zapadá jako puzzle a je možné ho přemístit kamkoliv po kanceláři, je dílem mladého holandského návrháře, který se věnuje architektuře interiéru.

Foto: Profimedia.cz

Židle uživatel uvolní tahem do strany.

"Návrh je kombinací klasického kolečka a kanceláře. Všechny interiérové prvky lze kombinovat a složit objekt, který může být velmi snadno přesunut," říká o svém návrhu Vinke.

Foto: archiv Tima Vinkeho, Novinky

Stolovou desku uživatel vyklopí a zasune ze strany do kancelářského panelu.

Mobilní kancelář nese název Het Kruikantoor a obsahuje také lampu, kávovar, police a nechybí ani nezbytná přípojka elektřiny.

Odolnost nábytku zvěčuje nátěr polyurea

Pracovnímu místu dodává pevnost speciální nátěr polyurea, který je známý zejména pro svou odolnost proti otěru a vynikající přilnavost.

Jde o silný trvanlivý povrch s hydroizolačními schopnostmi. Odolnost materiálu proti mechanickému poškození byla pro Vinkeho při navrhování prioritou. Přemístitelná kancelář totiž právě jemu nejvíce podléhá.

Designová kancelář je jedním z návrhů, které zohledňují požadavky moderní doby, o důstojné plnohodnotné pracovní místo ale nejde. Kancelář totiž své potenciální uživatele neosloví svým vzhledem, jen praktičností.

Podobně nápaditý návrh designu kanceláře vznikl i u nás. Autorkou projektu je Lucie Koldová, která kancelář spojila s fitness. O jejím návrhu čtěte zde.

Anketa

Chtěli byste mít takové pracovní místo?
Ano, je to dobrý nápad.
19,8 %
Ano, líbí se mi.
3,9 %
Ne, je to nedůstojné.
7,1 %
Ne, taková kancelář se mi nelíbí.
69,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 308 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám