Hlavní obsah

Luxusní apartmá ve skokanském můstku nabídne úchvatné výhledy

Novinky, nes

Luxusní apartmá na vrcholu světa. I tak nazývají lidé trochu bláznivý nápad pořadatelů soutěže o dvě noci v penthousu, ve který bude po skončení sezóny proměněna přípravná místnost pro skokany na vrchu světoznámého lyžařského můstku v norském zimním středisku Holmenkollen na předměstí Osla. Výhledy z něj uchvátí každého, kdo netrpí závratěmi.

BEZ KOMENTÁŘE: Luxusní hotel jako součást skokanského můstku v Holmenkollenu

 
Článek

Jedinečné výhledy jsou základní devizou, která dočasně vytvořené obydlí činí tolik výjimečným a luxusním. Návštěvníci se mohou kochat pohledem na spousty zasněžených ploch, lesy i hornatou krajinu v okolí, ale zároveň také na norskou metropoli a Oslofjord, na jehož břehu stojí.

Jestliže za dne bude výhled překrásný, v noci pak bude díky polární záři nepochybně zcela magický.

Foto: Profimedia.cz

Apartmá snů je umístěno do vrcholu skokanského můstku.

Foto: Profimedia.cz

Úplný vršek můstku poslouží jako střešní terasa dočasně vytvořeného penthousu.

Výhled z penthousu nenabízejí jen zcela prosklené stěny, z nichž právě ta čelní je šikmá. Vystoupat lze i na střešní terasu, odkud je nerušený výhled na všechny strany.

Dočasný příbytek spočívá na 100tunové ocelové konstrukci, ve výšce 64 metrů nad zemí. Můstek byl postaven v roce 2010, aby nahradil doslouživšího předchůdce, ze kterého se skákalo od roku 1892.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je vyzdoben mj. i obrazem z roku 1922 zachycujícím norského korunního prince Olafa skákajícího právě z Holmenkollenu.

Foto: Profimedia.cz

V jednom rohu hlavní místnosti je i malé posezení.

Návrh interiéru je prací Melissy Heggeové, která jej vybavila díly moderních norských designérů. Do prostoru zasadila pohodlné manželské lůžko, ke straně, blízko šikmé stěny, pak umístila malý stolek s dvojicí židlí, který může sloužit jako jídelní i pracovní.

Nechybí čtenářské zákoutí s pohodlným křesílkem a lampou a rohová sedačka. Prostor je rozčleněn pomocí textilních závěsů.

Foto: Profimedia.cz

Penthouse je zařízen kousky, jež pocházejí z dílen moderních norských designérů.

Foto: Profimedia.cz

Prostor dočasného apartmá je rozdělen pomocí závěsů.

„Byl to ten typ nápadu, jehož výsledek dopředu neodhadnete, a zároveň perfektní způsob, jak uzavřít skokanskou sezónu po Světovém poháru v letech na lyžích. V neposlední řadě máme i příležitost upoutat pozornost návštěvníků z celého světa k této už tak velmi populární norské turistické destinaci,“ řekla deníku Dailymail Jeanette Hansenová, která má veškeré operace související s můstkem v Holmenkollenu na starosti.

Foto: Profimedia.cz

Největší devizou apartmá ve skokanském můstku je uchvacující výhled na Oslofjord s norskou metropolí u nohou.

Soutěž o možnost strávit noc v penthousu probíhá na serveru Airbnb, zájemci se mohou hlásit až do 16. března. V žádosti by měli mj. uvést, proč právě oni by si zasloužili vyhrát. Pořadatelé vyberou dva vítěze, každý z nich dostane příležitost společně se svým jednočlenným doprovodem strávit v apartmá na vrchu skokanského můstku jednu noc. Součástí výhry je rovněž jízda na nedalekém tobogánu Corkscrew (Vývrtka) a sjezd dolů lanovkou zip-line.

Anketa

Chtěli byste vyhrát noc v takovém apartmánu?
Moc! A určitě na mnohem déle, než na jedinou noc
72,5 %
Nevím, tolik mě to zase neuchvátilo
19,2 %
Jenom to ne! To by byla moje smrt
8,3 %
Celkem hlasovalo 364 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Dům leží v krajině jako utržený list

Více než cokoli jiného připomíná rodinný dům v severním Holandsku při pohledu z výšky čtyřlístek, nebo také spadlý list. A stejně jako list položený na zemi,...

Výběr článků

Načítám