Hlavní obsah

Kusový koberec zvýrazní kouzlo místnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že běžně koberce moc nemusíte? Má to svůj důvod. Hladká podlaha se snáze udržuje, zvláště pokud jsou členy domácnosti děti nebo třeba pejsek. V létě je navíc fajn, když podlaha příjemně chladí. Což ale teď s nastupující zimou přestává platit. V chladnějších dnech člověk ocení spíše teplo od nohou, což pocitově dokážou poskytnout právě koberce.

Foto: PerdonaHome

Ústřední motiv ručně tkaného vlněného koberce Kintsugi Shaded tvoří nepravidelná zlatá linie na šedém podkladu. Tento design představuje tzv. kintsugi vzor. Kintsugi je japonská umělecká technika, která se využívá při opravě rozbitých hrnčířských výrobků. Materiál: 95 % vlna, 5 % viskóza. Rozměr: 300 × 200 cm

Článek

Když máme nohy v teple, je nám příjemně i po těle. To věděly už naše babičky. Jinými slovy: s kobercem cítíte vyšší tepelný komfort při stejné teplotě v místnosti a tím pádem není třeba tolik topit.

Pořiďte si solitér

Kusový koberec může v interiéru posloužit jako zajímavý solitér. Tepelný účel splní také, a ještě místnost atraktivně oživí. Zvláště pokud sáhnete po nějaké výraznější barvě, vzoru či atypickém tvaru. Navíc ho v případě potřeby snadno přesunete na jiné místo nebo vyměníte.

Hodí se takřka kamkoliv. V obývacím pokoji ho můžete položit k sedačce, křeslu či jídelnímu stolu. Příjemný bude i u pracovního stolku.

V ložnici je pro něj to pravé místo u postele. V dětském pokoji pak může splnit hned dvě úlohy najednou: může být totiž i příjemnou hrací plochou. A příjemně zateplí také chodbu.

Kusové koberce se dají pořídit za pár stokorun či tisícovek. Luxusní designové kousky se ale snadno vyšplhají i na 100 tisíc korun, zvláště když půjde o ruční práci a výrobky z přírodních materiálů.

Vlněný koberec

Vlna je velmi dobrým izolantem a upravuje mikroklima v interiéru. Když je v místnosti vlhko, vlna ho nasaje, když je sucho, vlhkost uvolní. V takové místnosti se pak lépe dýchá. K dalším výhodám vlněných koberců patří vysoká odolnost a dlouhá životnost. K vlně se někdy přidává v menším či větším poměru viskóza. Ta je totiž jemnější než vlna a má vysoký lesk. Dodává tak koberci hebkost a luxusní vzhled.

Anketa

Máte rádi v interiéru kusové koberce?
Ano, jsou příjemné a vizuálně osvěží místnost.
88,7 %
Docela ano.
4,8 %
Nevím, nad tím jsem nikdy nepřemýšlel/a.
1,9 %
Moc ne, obvykle mi na nich něco vadí.
0,3 %
Ne. Kusové koberce rád/a nemám.
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 671 čtenářů.

Koberce zútulní byt a udrží více tepla

Tipy a trendy

Zahřejte se od podlahy, vsaďte na koberce s vyšším vlasem

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám