Hlavní obsah

K hygge stylu patří i aromaterapie a vonné tyčinky ve stylových podstavcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K oblíbenému interiérovému hygge stylu patří kromě pohodlného nábytku a uvolněné hřejivé domácké atmosféry bezpochyby i požitky z vůní. Pokud chcete, aby z domova čišela pohoda, neměly by vám v interiéru chybět ani trendy podstavce na vonné tyčinky.

Foto: Archiv festivalu Czech Design Week, Lime Lace

Za pozornost stojí designové podstavce od značky Pigmentarium, které vznikly ve spolupráci s designérem Danielem Pirščem, i stojánky inspirované terazzem od anglické designérky Emily Marlinové.

Článek

Hygge styl je spojený s pohodovým přístupem k životu - jeho prvky je ideální v interiéru uplatňovat zejména na podzim, kdy jsou už chladnější večery a brzy se smráká. Díky nim bude v interiéru vládnout klid a mír.

V prostoru by tak neměly chybět ani vonné svíčky, aromalampy nebo vonné tyčinky. Aromaterapie je bezpochyby žádanou součástí tohoto příjemného stylu.

Foto: Bohemia Design Limited

Stojánek z ořechového dřeva má působivé kubistické tvary.

Anketa

Provoňujete si rádi svůj domov pomocí tyčinek, difusérů nebo svíček?
Ano. Mám-li se cítit doma příjemně, je to přímo nezbytnost.
49,3 %
Čas od času si domov něčím provoním.
29 %
Tak to opravdu jen sporadicky. Třeba o Vánocích...
8,7 %
Ne, nemám to rád/a.
13 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 69 čtenářů.

Pokud chcete jít s trendy, volte podstavce na tyčinky v boho stylu, který fandí etno vzorům, a drobná patina interiérových předmětů v něm není na škodu. Uplatní se i stojánky ve tvaru lotosu, Buddhy, lodi apod.

Foto: Alers, Rymer

Do boho stylu se hodí podstavce inspirované asijskou kulturou.

Nejklasičtější stojánky mají tvar lyže, takže kopírují tvar vonné tyčinky, která je v nich umístěna jen v mírném sklonu.

Zpomalte, užívejte domova

Tipy a trendy

Prim budou hrát i minimalističtější podstavce z bílého nebo zeleného mramoru nebo ze směsí cementové malty, různobarevných kamenných drtí a barviv. Ty zapadnou do moderněji zařízených interiérů.

Foto: Folksy

Stojánek z masivního ořechu potažený přírodním olejovým voskem zapadne do moderních i klasických interiérů.

V jednodušeji zařízených interiérech zazáří předně jednodušší podstavce v minimalističtějším designu. Vyzkoušejte stojánky ze skla, ale i z betonu. Poslední zmiňované přijdou vhod do interiérů zařízených v brutalistním stylu, který si také získává stále více příznivců.

Pokud chcete kombinovat vonné tyčinky se svíčkami, pak nezapomeňte věnovat péči i jim.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vonné tyčinky

Reklama

Související témata:
Vonné tyčinky

Související články

Dům z kontejnerů, kde vládne severské hygge

Manželé Emily a Seth Brittovi toužili po úniku z rušného amerického města Columbus v Ohiu. V lesnaté krajině nedaleko národního parku Hocking Hills si dle...

Výběr článků

Načítám