Hlavní obsah

Jak si s moderními pomocníky zpříjemnit grilování na zahradě

Novinky, Kristýna Křížová

Grilovat se dnes dá na mnoho způsobů, ať už máte rádi klasické grilování nebo jste podlehli praktičnosti elektrických grilů, máme pro vás tipy na to, jak si grilování ještě víc zpříjemnit.

Článek

Moderní způsob grilování má několik výhod, sousedy neobtěžuje kouř, když prší, můžete gril jednoduše přenést pod střechu, a také gril lehce omyjete. Výhodou elektrického grilu je také to, že na něm můžete stejně dobře připravovat špízy jako třeba lívance. Díky nepřilnavému povrchu můžete grilovat i bez tuku, a také si neumažete ruce od uhlí. Pravdou ale je, že pokrm pak nemá stejně výraznou chuť, jako když je připravován na grilu klasickém.

Silikonové mašlovačky jsou praktické

Zajímavou a praktickou novinkou jsou silikonové mašlovačky, díky kterým můžete marinádu nanášet bez obav z nepříjemného mytí. Díky tomu, že je žáruvzdorná se nemusíte bát, že je sálající teplo z grilu poškodí. Navíc neabsorbuje pachy, takže jí můžete jednou použít na maso a pak s ní potřít třeba ananas medem a chutě rozhodně nepomícháte.

Praktická zástěra skrývá grilovací náčiní

Při grilování se určitě bude hodit i zástěra s veškerým potřebným náčiním. Zástěra je vyrobena z omyvatelného materiálu, takže se nemusíte bát znečištění.

Grilování venku je jistě ze všeho nejlepší, ale co dělat, když nemáme dost prostoru na gril? Praktický je například i balkónový gril, který maximálně šetří místo. 

Pro servírování grilovaných pochoutek pak oceníte steakové nože, se kterými bude krájení pochoutek mnohem lehčí.  

Grilování je u nás čím dál tím populárnější, můžete si vybrat z celé plejády grilů, zajímavý je třeba raclette gril nebo gril lávový, díky moderním vychytávkám bude grilování na každém z nich potěšením. 

Anketa

Už jste si pořídíli gril a propadli grilování?
Ano, grilujeme kdykoliv je to možné
82,1 %
Ano, máme malý gril na balkóně
6,9 %
Ne, tato móda se u nás ještě neujala
5,1 %
Grilujeme, jen pokud nás někdo pozve
5,9 %
Celkem hlasovalo 2660 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Trendy lednice, které za vás téměř myslí

Nejnovější modely lednic disponují mrazákem, který není třeba odmrazovat, také jsou vyrobeny ze zvláštního kovu s kolaminem, díky němuž na jejich povrchu...

Výběr článků

Načítám