Hlavní obsah

Jak jednoduše a originálně proměnit dětský pokojíček

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti se nám mění před očima, rostou, preferují jiné hry, hračky a barvy. A pokojíček by měl s nimi držet krok. Drobné dekorace spolu s kreativitou dokážou zázraky!

Foto: WWW. LEPEETO.CZ

Dívčí pokojík s tématem motýlů. Jednoduché samolepky aplikujeme na rovný, hladký, čistý povrch a parádní proměna je za chvilku.

Článek

Jednoduše, rychle a originálně změníme dětský pokojíček za jedno odpoledne. Stačí vysadit a namontovat u nábytku nová čelní dvířka, zaměnit dveřní křídlo za skleněné s grafickým motivem, použít na stěnu veselou tapetu, nalepit krásné samolepky nebo přicvaknout na tabuli magnetky s fotkou z dovolené. A věřte, jde to i bez kýčovité a podbízivé nabídky.

Pohádkový hrdina na skříňce

Starší nábytek v dětském pokoji může být naprosto skvělý, stačí jen vyměnit čelní dvířka, která mají motivy ze světa dětské fantazie nebo jsou zajímavě frézovaná, mají pastelovou svěží barvu.

Foto: WWW. SKLO-JAP. CZ

Skleněné dveře z bezpečnostního skla se hodí do moderního interiéru. Děti však místo mléčného zabarvení ocení veselý obrázek. Grafosklo s motivem džungle je prima nápad.

Novinkou a velkým hitem je tzv. povrchová úprava Overface. Jde o digitální potisk hladkých nábytkových ploch. Motiv si můžeme buď vybrat z katalogu, nebo přinést vlastní (nutný je kvalitní podklad v dobrém rozlišení).

Cena dvířek s digitálním potiskem Overface se obecně navýší o 2100 Kč/m2, koncová cena záleží na individuální zakázce (tvoří ji cena za samotná dvířka, cena vybraného potisku a grafické práce, které souvisí s přípravou zakázky).

Obrazové tapety od Babety

Dětské obrazové tapety Lavmi navrhla designérka Babeta Ondrová, která má sama děti a ví, co se líbí nejen jim, ale také rodičům: proto žádný otřepaný kýč, ale prosté tvary, výjimečná barevnost a čistá kreativita. Tři nové motivy Hrdinů neboli Heroes tvoří opice, žabák, zajíc a medvídek, jeden motiv je věnován ovečkám.

Foto: LAVMI

Parta čtyř veselých zvířátek (opice, žabák, zajíc a medvídek) nabízí výjimečnou barevnost a čistou kreativitu. Obrazové tapety jsou kvalitní, neobsahují PVC, jsou prodyšné a lehce se s nimi pracuje.

Obrazová tapeta se od klasické liší tím, že složením jednotlivých pruhů tapet vznikne jeden jediný motiv. Kompletní obrazová tapeta je obsažena jen v jedné roli, ze které lze snadno nastříhat označené jednotlivé pruhy. Celý motiv se pak sestaví a nalepí. Každá obrazová tapeta má centrální kompozici, pokud je stěna menší, lze si obrazovou tapetu oříznout, aniž by byl poškozen výsledný motiv.

Dětské obrazové tapety jsou tištěny na non-wowen tapetový materiál, neobsahují PVC, jsou prodyšné a výborně se s nimi pracuje. Barvy neobsahují rozpouštědla, jsou vodou ředitelné a světlostálé. Tapety se prodávají v rozměrech 232,5x270 mm a 186x270 mm od 3950 Kč.

Zábava pro nás i děti

Samolepky Lepeeto, jeden název, ale také originální dekorace dvou návrhářek, které kreativitou přímo hýří. Kolekce originálních nápadů je českého původu a nabízí vkusné, nápadité a milé motivy. Samolepky různých velikostí lze použít nejen na zeď, ale i okno, dlaždice v koupelně nebo fádní krabice na hračky.

Podmínkou je hladký, suchý, čistý a rovný povrch (ovšem samolepky nelepíme třeba na mikrovlnnou troubu, teplo je ničí). Kolekce nálepek je rozdělena pro klučičí a holčičí svět, miminka, ale i dospělé. Ceny jsou příznivé – pohybují se v průměru kolem 250 Kč.

Fotky jako vzpomínka

Keramická dlaždice, skleněné hodiny a magnetky na tabuli za pomoci speciálního programu vytvoří i dítě školou povinné. Stačí si stáhnout nový HF Designer a pustit se do kopírování fotografií z našeho počítače do šablon, které program nabízí. Děti si oblíbí magnetky s vlastní fotkou, jejichž rozměr je 8,9x5,8 cm, jsou čtyři v jednom archu, cena za jeden arch je 149 Kč.

Foto: WWW. HAPPYFOTO. CZ

Magnetky s vlastní fotkou jsou vždy jedinečné. Jeden arch (149 Kč) obsahuje 4 obrázky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám