Hlavní obsah

Hravé stojánky na kartáčky mohou děti motivovat k řádné zubní hygieně

Novinky, tnk

Přesvědčit děti k čištění zubů bývá někdy opravdu oříšek. Pokud ale z nudné činnosti uděláte hru, je větší pravděpodobnost, že děti budou dodržovat ústní hygienu s mnohem větší chutí. Pomoci k tomu mohou nápadité stojánky a držáky na zubní kartáčky připomínající hračky.

Foto: Red Candy (3x)

Koupelnu můžete díky nápaditým držákům na kartáčky proměnit v malou zoologickou zahradu.

Článek

Děti z barev nejdřív vnímají jasné a syté tóny. Volte je proto i v koupelně. Děti si je oblíbí spíš než neutrální odstíny. Budou je také brát jako příjemné zpestření jinak všedního prostoru.

Designové kousky mohou dekorovat i koupelny mladších ročníků, kterým dodají na nápaditosti a živosti.

Foto: Red Candy, Yellow Octopus

Stojánky inspirované mořem a loděmi dobře zapadnou do většiny koupelen.

Praktickými kousky jsou stojánky na kartáčky s přesýpacími hodinami. Díky nim přesně víte, jak dlouho si dítě zuby čistilo. Děti mohou brát hodiny jako součást hry a představovat si, že jim čištění zoubků odpočítává oblíbená postavička nebo zvíře.

Foto: Geschenke 24

Zvářátka a postavičky s přesýpacími hodinami měří čas určený k čištění zoubků.

Milovníci pořádku v koupelnách si mohou pořídit objemnější stojánky, do kterých se vejde i zubní pasta. Umyvadlo pak bude působit uspořádaným a čistým dojmem.

Je ale třeba brát v úvahu, že právě ve stojáncích na zubní kartáčky se často usazují nečistoty a vyžadují proto pravidelnou údržbu.

Foto: Yellow Octopus, TakaTomo.de

Děti pobaví i stojánky ve tvaru policejní telefonní budky nebo koťátek.

Ve stísněnějších koupelnách s menšími umyvadly, která nemají tak velkou odkládací plochu, oceníte nástěnné držáky na jednotlivé kartáčky s přísavkami. Díky nim ušetříte místo a zpestříte stěny koupelen. Držáky pak zafungují i jako nápaditá dekorace.

Foto: Yellow Octopus, Balvi Gifts

Do minimalističtějších koupelen volte střídmější barvy i provedení.

Rodiny s více dětmi mohou do menších koupelen volit i kelímky na několik kartáčků s přísavkou. Ty mohou mít třeba podobu oblíbených dětských komiksových postaviček, zubů nebo květináčů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám