Hlavní obsah

Důmyslné triky pomůžou vylepšit problematický interiér

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užít v prostoru některé vhodné triky se vyplatí. Dá se tak vyřešit hned několik palčivých problémů – defektů interiérového prostoru. Poradíme vám jak opticky zvětšit malý byt, odvést pozornost od nepěkných stěn nebo naopak přilákat pozornost k originálnímu kousku, který si zaslouží obdiv.

Článek

Základem je správně zvolená barevnost. Syté, teplé barvy použité na velké ploše stěnu opticky přiblíží. Pokud chcete stěnu naopak oddálit, použijte studenější odstíny (světle modrou, fialovou apod.).

Neuspořádaný interiér

Pokud jste byt zařizovali bez rozmyslu a teď marně přemýšlíte jak ho sladit, tak pomůže použití stejně barevných koberců ve všech pokojích – mělo by jít o výraznější byrevný odstín nebo použití stejně barevného pruhu barvy na stěnách v celém bytě.

.: Jednotícím prvkem celé chodby je pruh barvy v zelenkavé.foto: www.hoteldesigns.com

Takovou výmalbu lehce zvládnete sami za pomocí izolepy, kterou když přilepíte na stěnu zaručíte přesnost linky. Tmavý byt

V příliš tmavém bytě s malými okny rozhodně nepoužívejte tmavý nábytek ani podlahové krytiny (a to i přesto, že tmavé podlahové krytiny jinak navozují pocit bezpečí).

.: Okna jsou příliš vysoko, ale prostor obýváku stejně působí velmi světle díky použití vhodné barevnosti.foto: archiv Právo

Zvolte co nejsvětlejší nábytek třeba z borovicového dřeva a potahy v bílé nebo béžové barvě.

Problém příliš vysokého stropu

Tento problém vyřeší tmavší barva stropu a opakování této barvy jinde v interiéru na podélných stěnách a jinde. Můžeme také vymalovat pouze do tří čtvrtin – strop se tak opticky sníží. Další možností je zavěsit do prostoru dlouhá stropní svítidla, lustry, lampy.

.: Nízko zavěšená svítidla zaručeně opticky sníží strop.foto: Ikea

Pomůže také zavěšení nevšední umělecké dekorace nebo dekorativího lampionu.

Malý stísněný prostor

Pokud máte maličký byt, tak si dávejte pozor na velké detaily – dekorace. Pokud do malého interiéru použijete velké dekorace, tak prostor ještě více zmenšíte. Základem je použití drobných dekorací a velkých zrcadel.

Příliš velký interiér

Zde musíme být rozvážní, jinak bude náš byt vypadat neuspořádaně. Vyplatí se použít celé nábytkové sestavy ve stejné barevnosti a ze stejného materiálu.

.: Samolepicí dekorace v interiéru opakujte a slaďte je s barvou nábytku..foto: Hornschuch

Skvělého, uspořádaného dojmu dosáhneme, když budeme opakovat stejný vzor, který naneseme na stěny i na nábytek (výborně k tomu poslouží samolepy, které nepoškodí stěnu ani nábytek).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám