Hlavní obsah

Dům, který poskytne pohodlí mladému páru i rodině s dětmi

Jakmile jsme vstoupili do domu, jeho velikost nás skutečně ohromila. Není divu, vždyť užitná plocha je nádherných 158 m²!

Foto: Lukáš Hausenblas (11x)

Rodinný dům poskytuje obrovské množství vnitřního prostoru pro mladou dvojici i velkou rodinu.

Článek

Z haly v přízemí se vstupuje do obývacího pokoje chytře propojeného s kuchyní. Tento velkorysý prostor je srdcem domu, kde jsme z celého dne trávili nejvíce času, ať už přípravou pohoštění na terasu, nebo vařením oběda a následnou konzumací u jídelního stolu, sledováním televize z pohodlných pohovek nebo odpočinkem.

Nejvíce oceňujeme to, že ať už jste v roli kuchaře či kuchařky, máte dokonalý přehled o dění ve společenské části, což je ideální zejména ve chvílích, kdy přijde vaše drahá polovička z práce a vy zrovna vaříte. Stejně tak návštěva, kterou jste chtěli současně pohostit i pobavit.

Foto: Lukáš Hausenblas

V přízemí domu je umístěn obývací pokoj účelně propojený s kuchyní a jídelnou. Dispoziční uspořádání ocení zejména hospodyňka, která se i při vaření může zapojovat do společenského dění.

Myslíme si, že přesně toto ocení i rodiče, kteří z kuchyně mohou dohlížet na děti v obývacím pokoji a zároveň vařit oběd. Díky velkým oknům v obývací části a dvojím proskleným vchodovým dveřím na terasu byl pokoj zalitý slunečními paprsky.

Z obývací části se vstupuje na příjemnou terasu pod originální pergolou z pohledového betonu, která je perfektní pro setkávání s rodinou i přáteli.

Foto: Lukáš Hausenblas

Prostorné pracovně vládne tichá atmosféra, která umožňuje nerušeně pracovat i odpočívat. Velká okna zajišťují místnosti neuvěřitelné množství světla.

Na příjemné terase obklopené trávníkem jsme se rozhodli podávat čaj o páté, ale umíme si na ní představit i snídani a večerní skleničku dobrého vína.

Velkým plusem je to, že hostitel to má z terasy do kuchyně blízko a může tak pohodlně odbíhat pro doplnění pohoštění.

Foto: Lukáš Hausenblas

1. podlaží

Prostorná ložnice se nachází v patře, kde zajišťuje potřebné soukromí. Velká okna propouštějí do místnosti dostatek světla, dokonale izolují ruch zvenku, a tak jsme mohli nerušeně odpočívat u čtení oblíbené knihy a lahodné kávy předtím, než se oddáme blahodárnému spánku.

Foto: Lukáš Hausenblas

Prosvětlený obývací pokoj působí velice vzdušně a je jako stvořený pro setkávání s rodinou a přáteli. Případně pro romantické chvilky ve dvou.

Stejně útulně jako ložnice působí i dětský pokoj, který se nachází naproti ložnici, takže rodiče to mají k dítěti jen několik kroků, což ocení zejména v dobách, když jsou děti malé a je potřeba k nim častěji vstávat nebo pokud děti rády chodí za rodiči do postele.

Mezitím, co malá Nikolka nerušena zvuky z venku spokojeně spinkala v postýlce, mohla si maminka Dana u velkého okna číst a zároveň po očku sledovat, zda se malá neprobouzí.

Foto: Lukáš Hausenblas

2. podlaží

V horním patře je situovaná prostorná koupelna s oknem. K dennímu líčení není nic lepšího než přirozené světlo.

V atraktivní koupelně nechybí vana ani sprcha, takže na své si přijdou jak milovníci relaxu při koupeli v bublinkách, tak každý, kdo si chce dát pouze rychlou sprchu.

Foto: Lukáš Hausenblas

Prostorná ložnice v klidové části domu nabízí nejlepší předpoklady pro relaxaci a spánek.

Dvě umyvadla poskytují komfort ve chvíli, kdy koupelnu potřebuje současně používat více lidí, aniž by spolu museli zápasit o místo.

Rozměrné zrcadlo opticky zvětšuje prostor koupelny a před odchodem z práce si v něm pohodlně můžeme zkontrolovat nejen make-up, ale i celý outfit.

Foto: Lukáš Hausenblas

Velkorysá koupelna působí luxusním dojmem. Nechybí sprcha ani rohová vana, WC s bidetem a dvě rozměrná umyvadla, o která se rodina může pohodlně podělit.

Pokoj v patře domu může sloužit jako pokoj pro větší děti nebo pracovna. V této místnosti, která se nachází v dostatečné vzdálenosti od ostatních pokojů, je dostatek klidu na práci (stihli jsme napsat nahrubo tento článek, protože uzávěrka se blížila).

Foto: Lukáš Hausenblas

V patře se nachází dětský pokoj, ve kterém se bude cítit příjemně miminko i rodič.

Další předností je dobrá akustika, kterou jsme otestovali při poslechu hudby. Stejně jako v ostatních místnostech ani v tomto pokoji nechybí velké okno, kterým do místnosti proniká dostatek denního světla.

Foto: Lukáš Hausenblas

Pro Classic City je charakteristický moderní nadčasový vzhled a maximální využití plochy domu.

V přízemí domu se nachází technická místnost, která všem, co bydlí v bytě, opravdu hodně chybí. Je to sice jedna z nejmenších prostor v domě, ale i tak bychom si s jejím využitím lehce poradili. Jednou z hlavních funkcí by určitě bylo praní a žehlení prádla.

I zde jsme ocenili, že místnost má okno, a tudíž není nutné svítit, pokud žehlíme ve dne. V místnosti je dostatek místa i na sušičku a k odložení dalších nezbytností v domácnosti, jako je vysavač, čisticí prostředky apod.

V patře poblíž ložnice je situovaná šatna s oknem. Tato místnost je pro dámskou část naší redakce snem, ve kterém můžeme své boty, šaty a doplňky mít přehledně uschované na jednom místě. Naše heslo zní: šatna není luxus, ale nutnost!

Foto: Lukáš Hausenblas

Zahrada s krytou terasou působí jako rozšířený obývací pokoj a navazuje tak plynule na společenskou část přízemí. Terasa s pergolou je dokonalým místem pro relaxaci a odpočinek.

V domě jsme se cítili příjemně, pohodlně a uměli bychom si představit v něm bydlet natrvalo. Dobře se v něm bude žít mladému páru i rodině s dětmi.

Má chytře řešenou dispozici, každý centimetr plochy je důmyslně promyšlen a využit bez zbytečných prostorů. Interiér domu nemá žádná hluchá místa a navozuje příjemnou atmosféru při jeho obývání.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Dana Klomínková a Edita Erbsová, více na www.mujdum.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám