Hlavní obsah

Dominantou domu herečky a cvičitelky Jane Fondové je prosklený výtah

Novinky, Jana Nesvadbová

O tom, že s prodejem realit to není snadné, ani když jste slavní, se přesvědčila letos herečka a propagátorka domácího cvičení Jane Fondová. Když na počátku roku s bývalým partnerem Richardem Perrym nabídli k prodeji svůj dům v americkém Beverly Hills, stěží čekali, že jeho cenu budou muset dvakrát snížit a že se nemovitosti zbaví až téměř po roce. Nový majitel se může těšit z domova, v jehož srdci je výtah s prosklenou šachtou a který je zařízen s ohledem na ekologii.

Foto: Profimedia.cz

Slavná herečka prodala svůj dům obklopený zelení až po roce, dvakrát snižovala cenu.

Článek

Devětasedmdesátiletá Jane Fondová, držitelka dvou Oscarů za snímky Klute a Návrat domů, známá i jako představitelka filmové Barbarelly, žila posledních osm let s partnerem Richardem Perrym v domě v Beverly Hills, v části, kterou si svého času za svůj domov vybrali i zpěváci Elvis Presley a Frank Sinatra.

Před časem se ovšem ve velmi přátelském duchu s přítelem rozešla a dům dala k prodeji. Nejprve za něj požadovala 13 miliónů dolarů, v březnu tuto částku poprvé snížila na 11,5 miliónu a v srpnu pak na 9,9 miliónu. Poslední nabídka nakonec našla odezvu a herečce se podařilo dům prodat v přepočtu za 214 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Zadní trakt domu směřující k ulici.

Foto: Profimedia.cz

Z terasy domu je hezký výhled do okolní krajiny.

Dvoupodlažní sídlo je označováno za ekologicky přátelské. Ve skutečnosti stavba vykazuje vlastnosti a disponuje vybavením, které je u v současnosti stavěných domů už téměř standardem.

Na střeše má umístěné fotovoltaické panely, interiér je zařízen materiálem ze snadno obnovitelných zdrojů - podlahy jsou například z bambusového dřeva, nízkou spotřebu energií zaručují izolační dvojskla ve všech oknech a posuvných dveřích.

Foto: Profimedia.cz

V srdci domu je výtah s prosklenou šachtou.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízen v jemně eklektickém stylu s etno prvky.

Ikona americké kinematografie si nechala svůj domov zařídit v příjemném moderním stylu, pro nějž byla typická především velká otevřenost interiéru. Tomu velmi hezky odpovídalo i provedení výtahu, jenž je umístěn v samém srdci domu. Jeho šachta je celá prosklená.

Foto: Profimedia.cz

Jednotlivé zóny zcela otevřeného interiéru od sebe oddělují například různé výškové úrovně.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní společenský prostor je v přízemí, kde byla i pracovní zóna bývalé majitelky.

Výtah tak nejenom nezatěžuje vzhled jednotlivých podlaží, naopak, návštěvník má při jízdě v něm neustále přehled po všech společenských prostorách a o dění v nich. Díky velkým proskleným oknům se lze už z výtahu kochat hezkou krajinou, do níž je dům zasazen.

Foto: Profimedia.cz

Pracovní zónu osvětlují především bodová světla ve stropě.

Právě výhled z domu je považován redaktory britského serveru Daily Mail za hlavní přednost bývalého domu Jane Fondové. Nabízí totiž pohled jak na kalifornská pohoří a údolí, tak na Los Angeles a samozřejmě i na Tichý oceán.

Foto: Profimedia.cz

Před domem nesmí chybět bazén.

Foto: Profimedia.cz

V domě Jane Fondové nechybí samozřejmě tělocvična.

Dům doplňuje solárně vyhřívaný bazén, k němuž se vychází ze společenské místnosti v přízemí a také z posilovny, která v sídle ženy, jež vydala nejslavnější sérii videokazet (a v remasterované podobě i DVD) se cvičením, prostě nemohla chybět.

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám