Hlavní obsah

Do stísněných prostor volte průhledný nábytek, interiér bude působit vzdušněji

Novinky, tnk

Pokud máte malý a úzký prostor, který nechcete zastavět nábytkem, ale přesto ho v něm potřebujete, pak můžete sáhnout po transparentních kouscích. Když je vhodně zkombinujete, bude prostor působit vzdušným, světlým a otevřeným dojmem. Masivní kusy nábytku mohou v takových interiérech naopak působit příliš robustně.

Foto: Viadurini Collezione Notte, Go Modern Furniture

Průhledné kousky se hodí do hodně moderních interiérů.

Článek

Trendem jsou hlavně barevnější kousky. Právě transparentní plastový materiál dá dobře vyznít zářivějším a výrazným barvám.

Mějte ale na paměti, že takový nábytek se hodí hlavně do interiérů mladších generací nebo těch, kdo milují veselý a hravý styl.

Plastový nábytek stylově nejlépe koresponduje s retro stylem 60. let minulého století. Skleněné kousky ale uplatníte i v minimalistických i industriálně laděných prostorech.

Ti, kdo si chtějí pořídit opravdové unikáty, mohou sáhnout po legendární židli Louis Ghost Chair od francouzského designéra Philippa Starcka nebo po stolku Illusion od dánského tvůrce Johna Braurera.

Foto: Block Design, Guzzini

Průhledné kousky oživí všední interiéry.

Výhodou transparentního nábytku je mimo jiné také to, že vypadá velmi efektně, pokud je prosvícený.

Průhledné pracovní, konferenční i jídelní stoly dodají prostoru téměř magický nádech. Hodí se hlavně do místností, ve kterých potřebujete navodit uvolněnou atmosféru. Jsou tedy ideálním zpestřením obývacích pokojů.

Foto: Lime Lace

Prosvícený stolek vytvoří i v domácím prostředí barovou atmosféru.

Designové transparentní kousky oceníte také tam, kde je potřeba udržovat zvýšenou hygienu.

Průhledné stojánky na zubní kartáčky, mýdlenky, držáky na záchodové štětky a podobné kousky umožní odhalit případné znečištění mnohem dříve. Vhod přijdou nejen v koupelně, ale i v kuchyni.

Foto: KSL living

Výrazné barevné kousky zpestří všední prostory.

Foto: Viadurini Collezione Living, Designbotschaft

Stísněnému pracovnímu prostředí dodá průhledný nábytek na vzdušnosti.

Transparentní nábytek oceníte rovněž v temných místnostech. Do nich volte ideálně kusy s průhlednými prvky nebo subtilnější kousky v bílé nebo světlé barvě. Díky tomu bude interiér působit světlejší, než ve skutečnosti je.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Mějte na paměti, že tento druh zařízení vyžaduje celkem pořádkumilovného majitele. Veškerý obsah zásuvek a přihrádek je totiž na první pohled vidět, včetně případného nepořádku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám