Hlavní obsah

Díky propojení kuchyně s obývákem se do koupelny vešla i vana

Novinky, nes

Nespokojenost se stavem prodávaných bytů po rekonstrukci přiměla naši čtenářku Alžbětu s partnerem ke koupi nového domova v původním, nijak neopravovaném stavu. Tak získali možnost vybavit a hlavně upravit si jej přesně podle svých představ.

Foto: Archiv čtenářky (10x)

Byt prošel kompletní rekonstrukcí.

Článek

Byt, pro který se rozhodli, je v panelovém domě v Olomouci a je velký 73 m2.

„Původně byl dispozičně řešen jako 3+1 s prostorným balkónem. Jelikož jsme snili o spojené kuchyni s obývacím pokojem, probourali jsme příčku a vytvořili průchod mezi samostatnou kuchyní a obývacím pokojem odpovídající zhruba šířce dveří. Díky tomuto propojení obou místností jsme pak mohli využít prostor chodby vedoucí do kuchyně a zvětšit o něj koupelnu,“ napsala v úvodu svého dopisu čtenářka.

Foto: Archiv čtenářky

Kuchyň byla samostatnou místností. Majitelé ji ovšem propojili s obývacím pokojem.

Do koupelny se díky této úpravě vešla menší vana, na níž pár milovníků koupání trval.

V rámci rekonstrukce majitelé bytu odstranili umakartové jádro, koupelna je nyní vyzděna, a dokonce bylo možné do stěny nechat vsadit i okno. Alžběta si tento krok velmi pochvaluje, protože v koupelně je teď příjemné světlo po celý den a lze ji navíc v případě potřeby i snadno a rychle vyvětrat.

Foto: Archiv čtenářky

Dokoupelny zařízené dřevěným nábytkem se vešla vana, která byla jednou z podmínek rekonstrukce.

Součástí rekonstrukce bytu byla také výměna rozvodů elektřiny a pokládka nových, vinylových podlah. Majitelé rovněž museli oškrábat všechny stěny a znovu je vymalovat.

Foto: Archiv čtenářky

V bytě jsou nově položené vinylové podlahy v dekoru imitace dřeva.

„Vše jsme si s přítelem navrhovali sami, a to jak v případě stavebních úprav, na kterých jsme se částečně podíleli, tak v případě samotného vybavení bytu. Interiér jsme volili do přírodních barev a materiálů s bílým základem, který poskytuje dostatek možností jej doplnit kontrastními drobnějšími prvky, jako jsou obrazy, koberce, květiny atd.,“ píše Alžběta.

Foto: Archiv čtenářky

V bytě je nová výmalba v bílé barvě, na níž hezky vyniknou obrázky.

Foto: Archiv čtenářky

Z obývacího pokoje se vychází na balkón.

Majitelé bytu směřovali svými úpravami k tomu, aby dosáhli maximálně vzdušného dojmu v interiéru. Proto zredukovali i počet dveří na nezbytné minimum. Zůstaly jen ty do ložnice a dětského pokoje a samozřejmě u koupelny a na toaletu.

Foto: Archiv čtenářky

Jídelní stůl je v obývacím pokoji, naproti nově vytvořeném vstupu do kuchyně.

Foto: Archiv čtenářky

Dřevo je materiál, který nenápadně prolíná celým interiérem. V každé místnosti je z něj alespoň jeden prvek.

Mezi ložnicí a dětským pokojem byl původně otevřený prostor sloužící jako pracovna. Majitelé se jej ovšem rozhodli proměnit v šatnu oddělenou od zbytku domácnosti závěsem. Je dost velká na to, aby se do ní vešlo prakticky veškeré šatstvo rodiny. Stejný účel má už jen velká komoda v ložnici.

Foto: Archiv čtenářky

Interiér bytu působí příjemným vzdušným dojmem.

Foto: Archiv čtenářky

Jediným úložným prostorem, vyhrazeným pro prádlo, je kromě šatny velká dřevěná komoda v ložnici.

„Do budoucna plánujeme vybavit dětský pokoj, momentálně sloužící jako sušárna, pro příchod potomka, a umístit vestavěné skříně do nevyužitého prostoru v průchodu mezi ložnicemi a obývacím pokojem,“ uzavírá svůj dopis Alžběta.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám