Hlavní obsah

Designér vnesl klientům do obývacího pokoje kus džungle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obývací pokoj, jehož část zdobí výrazná nástěnná malba s motivem tropické džungle, je jednou z mnoha zajímavostí, které zaujmou návštěvníka rodiny bydlící v brazilském São Paulu, ve čtvrti Itaim Bibi. Příjemný domov si nechali vytvořit ve 30 let starém bytě, který právě prošel působivou renovací.

Foto: Renato Navarro

Designér proměnil interiér domova svých klientů v džungli. Útulnou, domáckou a zábavnou

Článek

Práce na renovaci a novém zařízení bytu nebyla pro jeho majitele (rodinu s dítětem) a osloveného designéra Diega Revolla prvním pracovním setkáním. Vzájemně se znali již z předchozích zakázek, a tak se do zařizování nového bytu pro své klienty mohl designér pustit s uklidňujícím vědomím, že má plnou důvěru svých klientů.

Protože už dobře znal jejich vkus, věděl, že touží po domově, který bude nejenom útulný, ale také zábavný. A tak do interiéru vymyslel spoustu nevšedních řešení. Věděl rovněž, že jeho klienti mají už zkušenosti s tím, jak v interiéru působí cementové stěrky a že z jejich použití ani v chystaném domově nemají strach. Aby však výsledek nepůsobil zbytečně minimalisticky, nebo dokonce chladně, použil jako jejich proteplující protipól dřevěné prvky.

Jedním z nejdůležitějších jsou masivní dřevěné podlahy ze dřeva brazilského dubu (tauari). V obývacím pokoji je to ovšem především místo, které bývalo původně zadní tmavou stěnou baru. Designér na stěnu viditelnou ze všech míst v obývacím pokoji nechal vytvořit malbu ve stylu francouzsky označovaném jako Trompe l'oeil, tedy iluzorní malbu navozující představu trojrozměrného pokračovaní prostoru.

Byt s výhledem na park architekt rozšířil připojením velké terasy k interiéru

Tipy a trendy

Motivem je však v tomto případě pralesní krajina, kterou protíná nový zavěšený bar vyvedený z tmavého dřeva. Po straně pak bar doplňuje vinotéka umně zabudovaná do dřevěného boxu, jímž do obývací zóny vstupuje kuchyň. Ta je oddělena velkým posuvným panelem bez prosklení. Hrana boxu obkládaného naopak v dezénu světlého dřeva je zaoblená, do obývacího prostoru tak nevyčnívá žádný ostrý roh.

Klidovou, soukromou zónu pak architekt zařídil v klidných tónech, které speciálně v ložnici rodičů vybíral z neutrálních barev. Součástí ložnice je i malé kosmetické zázemí pro dámy. Líčící stolek disponuje odkládacími plochami a doplňují jej skříňky na veškeré doplňky, které paní domu může potřebovat.

Úložné prostory zaujmou i v koupelně, kde skříňky a niky jako by přímo vybízely majitele k ukládání všech svých potřeb. Přitom jsou ovšem navržené tak, aby prostor přespříliš vizuálně nezatěžovaly.

Se stejnou pozorností, jakou designér věnoval zařízení ložnice rodičů, je navržen i dětský pokoj. I zde základní paleta vychází z neutrálních barev, doplňují ji však klidné odstíny světle modré. Vybavení pokoje přitom designér navrhl sám pro tento pokoj na míru. Skříňky, postel a dokonce i přebalovací pult tak nesou stejný rukopis a vše je ze dřeva. Na zdech je pak znovu využita cementová stěrka.

Mladý pár si přál praktický a pohodlný byt, dostal mátový bonbonek

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Návrhy bytových interiérů

Reklama

Související témata:
Trompe l'oeil

Související články

Pánskému bytu vládne cenný kulečníkový stůl

Stylový historický kulečníkový stůl měl být původně jen součástí zařízení pánského bytu v brazilském São Paulu. Jeho majitel si přál domov v moderním žánru,...

Výběr článků

Načítám