Hlavní obsah

Češi si oblíbili pikniky. Trendem jsou retro proutěné koše i batohy

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy nebylo kam vyrazit, mnoha lidem došlo, že piknik v přírodě je jednou z možných příjemných variant pobytu mimo domov. Díky tomu se zvedl zájem o vybavení na výlety a stolování pod širým nebem. V kurzu jsou nyní retro proutěné koše nebo batohy.

Foto: Seznam.cz

V kurzu jsou pikniky v boho stylu a proutěné piknikové koše.

Článek

Češi se stávají velkými fandy pikniků. „Je znát, že pandemie změnila způsob trávení volného času a lidé více využívají možností pobytu na čerstvém vzduchu. Z dat průzkumu* Seznam.cz Výzkumníka vyplývá, že 59 % Čechů se účastní pikniků, čtvrtina z nich pak v letní sezoně dokonce i několikrát měsíčně,” říká Darek Pikálek, uživatelský a marketingový výzkumník Seznam.cz.

Pikniky jsou podle něj populární jak mezi lidmi z malých obcí, tak i mezi obyvateli velkých měst. Průměrně dotázaní, kteří si na piknik loni něco koupili, za vybavení utrácejí ročně okolo 1300 Kč.

Foto: Antipodream

V kurzu jsou piknikové deky v boho stylu s popruhy na snadný přenos.

„V současné době zaznamenáváme trend nákupu kvalitnějších piknikových košů s bohatší výbavou. Zákazníci preferují nejen funkčnost, ale i vzhled. Rádi se vybaví košem i dekou ve stejném designu,” říká David Kysela ze společnosti provozující e-shop PicnicTime.cz.

Už tradičně je podle něj také poptávka po praktických piknikových batozích, se kterými chodí lidé do přírody na delší výlety.

Foto: Tartan Blanket

Klasikou jsou nepromokavé kostkované deky a retro proutěné koše.

Trend zájmu je patrný i na nákupním rádci Zboží.cz. „Evidujeme zájem o speciální piknikové koše. Trendem jsou zejména proutěné retro kousky. Stále oblíbenější jsou i piknikové batohy, které ocení zejména ti, kdo chtějí spojit piknik s turistikou,” říká Jan Kriegel, manažer nákupního rádce a srovnávače Zboží.cz.

Foto: Zboží.cz

Piknikové batohy zpravidla obsahují vybavení pro dva až tři hosty. Zleva: BeNomad a Coast Aqua.

Trendem v oblasti pikniků je aktuálně přírodní boho styl. S ním dobře ladí jednorázové nádobí s motivy rostlin a květin. Prim hrají i dřevěné jednorázové příbory.

*Průzkum proběhl formou online dotazování uživatelů Seznamu prostřednictvím Seznam.cz Výzkumníka v době 26. 4. – 6. 5. 2021 (N=955, 15+). Data jsou reprezentativní a byla vážena na základě pohlaví, věku a vzdělání.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám