Hlavní obsah

Motiv slunce v interiéru navodí letní atmosféru i v nevlídných měsících

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám v zimním období ráno také hůř vstává a padají na vás chmury, pak si zkuste interiér rozzářit optimistickým motivem slunce. Ten do interiéru vnese hřejivého ducha a připomene blížící se teplé letní měsíce.

Foto: Wallsauce, Red Candy

Slunce v interiéru ulehčí ranní vstávání v zimních měsících.

Článek

Motivy slunce a jeho paprsků nejlépe zapadnou do interiérů zařízených v teplých tónech - jako je hnědá, béžová, okrová, červená atp. Slušet budou zejména prostorům v uvolněném boho stylu nebo v nevšedním exotickém a koloniálním stylu.

Slunce dodá interiéru punc luxusu a noblesy. V různých kulturách je totiž oblíbeným symbolem vlády, moci, zrodu, energie i božství.

Foto: Artisanti, Audenza

Některé kousky skvěle zapadnou i do interiérů zařízených v trendy bohémském stylu.

Mějte na paměti, že dekorace s motivem slunce na sebe budou strhávat pozornost a budou mít ambici stát se dominantou prostoru. Ostatní doplňky tak s tímto motivem mají buď korespondovat, nebo být uměřenější.

Kousky inspirované sluncem tak lépe vyniknou a prostor bude působit jednotnějším a sladěnějším dojmem.

Foto: FloraFurniture (2x)

Nejčastěji se motiv sluncí uplatňuje na zrcadlech. Ta jsou pro něj jako stvořená.

Motiv slunce se nejlépe snoubí se žlutou barvou a s tóny lesklého zlata. Chybu ale neuděláte ani u oranžové barvy, bronzu nebo mědi. Právě kovové odlesky vytvoří efekt připomínající sluneční záření a kouskům rozhodně dodají na věrohodnosti.

Foto: Ksl living, Audenza

Kousky inspirované sluncem vnesou do interiéru hřejivou atmosféru.

Foto: TakaTomo, Red Candy

Hravá sluníčka potěší i děti v jejich pokojíčcích.

Sluníčka zapadnou i do dětských interiérů. Ty mají působit hravě a vesele a právě tento motiv je k tomu velmi vhodný. Nebojte se ho uplatnit i na tapetách, kobercích, ložním prádle atd.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Pokud chcete, aby to u vás doma zářilo a máte v oblibě optimisticky působící interiéry, pak se nebojte uplatnit více výrazné banánově žluté barvy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám