Hlavní obsah

Barevné půvaby podzimu v interiéru připomenou dýně z různých materiálů a v teplých barvách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastává podzim, a zatímco někoho mrzí konec letního počasí, jiní se těší na podvečery trávené v teple domova zařízeného podzimními motivy. Jedním z nich jsou bezpochyby dýně, které začínají dozrávat a v interiéru tak rozhodně mají své místo.

Foto: Laskasas

Pokud zvolíte kousky ve zlaté a černé barvě, můžete vykouzlit i mystickou atmosféru.

Článek

Dekorovat interiér opravdovými dýněmi je bezpochyby krásné. Ovšem pokud chcete dekorace, které vám vydrží mnoho sezon a nezkazí se, pak volte falešné dýně a kousky z pleteniny, skla nebo keramiky, jež vám mohou prostor na podzim zkrášlovat rok co rok.

Foto: Lights4fun

Skleněné dýně můžete oživit světelnými řetězy.

V kurzu jsou hřejivé materiály, jako je buklé, manšestr nebo samet. Díky nim také prostor na pohled zateplíte. Hodí se hlavně do obývacích pokojů a ložnic, u kterých chcete, aby vypadaly útulně. Pokud máte dýně v jasných oranžových a okrových barvách, nezapomeňte je v prostoru předsunout a dát na viditelné místo, tak aby vynikly a staly se dominantou interiéru.

Foto: Sophie Allport

Dýně z buklé nebo pleteniny budou dobře vypadat na přírodně laděném lněném ubruse.

Ideální jsou kousky v barvách podzimního spadaného listí. Vhod tak přijde nejen oranžová, ale i béžová, hnědá, cihlová nebo karmínově červená barva. Drobné detaily můžete volit v teplých metalických barvách typu bronz, měď nebo zlato.

Foto: Superdwell

Barvu dýní se vyplatí uplatnit i na dekoracích.

V monochromaticky zařízených minimalističtějších interiérech, kterým dominují jen tlumené nevýrazné tóny, oceníte kousky v šedých, perleťových, béžových i bílých tónech. I v této barevnosti vyniknou krásné oblé barokní tvary dýní, které nesmí chybět v žádném umělecky laděném podzimním aranžmá.

Foto: We Love Seasons, Truffle Tablescapes

K podzimnímu aranžmá patří teplé a zemité barvy.

Pokud chcete, aby byl váš interiér na podzim perfektně sladěný podle stylu hygge, který nabízí vodítka pro zařízení si útulného a hřejivého prostoru hlavně v chladnějším období, pak rozhodně nezapomeňte ani na koberce s vyšším vlasem, umělé či pravé kožešiny, svíčky a tlumené osvětlení.

Anketa

Máte rádi podzim?
Ano, je to moje nejoblíbenější roční období.
15 %
Ano, mám.
63,4 %
Nevadí mi.
10,5 %
Ne, to tedy nemám.
11,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 153 čtenářů.

K hygge stylu patří i aromaterapie a vonné tyčinky ve stylových podstavcích

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám