Hlavní obsah

Architekti si do svého čela opět zvolili Ivana Plicku

Novinky, nes

Staronovým předsedou České komory architektů (ČKA) se stal architekt Ivan Plicka. Je to již popáté, co byl do čela komory zvolen. Architekti tím vyjádřili úmysl pokračovat ve své činnosti ve stejném stylu jako v předchozích obdobích.

Foto: archiv ČKA

Předseda ČKA Ivan Plicka

Článek

Architekt Ivan Plicka (*1958) byl poprvé zvolen předsedou Komory českých architektů v roce 2014. Kromě mnoha dalších funkcí, jež v komoře zastává, vede současně na Fakultě architektury ČVUT v Praze ateliér na Ústavu urbanismu. Kromě práce se studenty se věnuje soukromé architektonické praxi.

Znovuzvolení architekta Plicky do čela ČKA v praxi znamená, že se komora chce i nadále soustředit na své hlavní dosavadní činnosti, k nimž patří servis členům i státní správě a samosprávám při zadávání veřejných zakázek, prosazování architektonických soutěží, propagace kvalitní práce českých architektů a podpora a zdůrazňování důležitosti pozice městského architekta ve městech a obcích.

ČKA je stavovská profesní organizace zřízená zákonem. Nese odpovědnost za profesionální, odborný a etický výkon profese architektů v ČR a za jejich integraci do evropských a jiných profesních struktur. Od ledna 2016 je organizátorem soutěžní přehlídky Česká cena za architekturu.

Reklama

Výběr článků

Načítám