Hlavní obsah

Ruský miliardář koupil nejdražší rodinný dům v Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Altos, Kalifornie

Sto miliónů dolarů (1,7 miliardy korun), to je částka kterou vysázel ruský miliardář Yuri Milner za rodinný dům ve Spojených státech amerických. Je to vůbec nejvyšší cena, která kdy byla za rodinný dům v USA zaplacena.

Článek

Kupec, devětačtyřicetiletý Yuri Milner, žije se svou ženou a dvěma dětmi v Moskvě. Nejspíš se ale už těší, až se přestěhují. Majitel nejdražšího rodinného domu v USA si stěží bude moci na něco stěžovat.

Dům o rozloze 2295 metrů čtverečních stojí v Los Altos v Kalifornii. Obří rezidence skýtá pět ložnic a devět koupelen. Když se chtějí obyvatelé pobavit, mají o zábavu postaráno nejméně na týden, a to aniž by museli vytáhnout paty z domu.

Foto: Profimedia.cz

Yuri Milner

Mohou si jít zaplavat do bazénu uvnitř či venku dle počasí nebo pracovat na své kondičce na tenisovém kurtu. V tanečním sále mohou uspořádat párty nebo ples, filmoví nadšenci zase jistě ocení domácí kino.

Dům navrhl architekt William Hablinski, který listu Wall Street Journal prozradil, že stavba trvala celých osm let, a to mezi roky 2001-2009.

Milner je výkonným ředitelem firmy Digital Sky Technologies, která se zabývá investováním na internetu. Investoval také například do podniků, jako je Facebook, Groupon a Zynga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám