Hlavní obsah

Proluku na pražské Florenci zaplní kanceláře

Právo, Lucie Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím na pozemku roste vysoký plevel a mezi hromadami hlíny se povalují rozbité cihly a odpadky. Lidé, chodící kolem proluky v Sokolovské ulici naproti stanici metra Florenc, se nezřídka ptají, kdy plot zmizí a co tam konečně vyroste.

Foto: Repro Jones Lang LaSalle

Nová administrativní budova na Florenci se začne stavět v říjnu.

Článek

Už je jasno. Příští měsíc začne na místě, které původně zabíral činžovní dům, růst nová administrativní budova. Starý objekt značně poničila rozbouřená Vltava před deseti lety, a proto jej pak stroje musely srovnat se zemí.

Projekt S9 Florenc nabídne sedm nadzemních a dvě podzemí podlaží, téměř 2700 metrů čtverečních administrativních prostor a 300 metrů pro obchody. Dílo, jehož název se odvíjí od čísla popisného a počtu pater, by mělo být dokončeno v únoru 2014, řekl Martin Kodeš, obchodní ředitel developerské společnosti J Real Estate, která jej bude stavět.

„Přípravě S9 Florenc jsme věnovali relativně dlouhý čas. Stavba v proluce vždy přináší nemalá úskalí, navíc jsme chtěli vytvořit budovu, která vhodně doplní ráz celé ulice. Například fasádu jsme přepracovávali několikrát, aby svým architektonickým řešením na první pohled v dobrém slova smyslu zaujala,“ poznamenal Kodeš, který tuto část metropole považuje za velmi atraktivní, s velkou budoucností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám