Hlavní obsah

Originální přání k narození miminka si lze vyrobit doma

Právo, Ester Čaplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte přírůstek v rodině či v okruhu svých přátel a chcete být originální? Můžete vyrobit přání, které zaujme čestné místo v albu novorozeňátka.

Foto: Ester Čaplová, Právo

Podle pohlaví miminka pracujeme s příslušnými barvami.

Článek

K výrobě nám stačí pár barevných papírů, nůžky, lepidlo, různé korálky, mašličky a případně raznice.

Foto: Ester Čaplová, Právo

Pracovní potřeby

Pracovní postup
1. Z obyčejného papíru nejdříve vystřihneme šablonky, které pak obkreslíme na barevný papír.
2. Ty pak vystřihneme.
3. Poté si vezmeme čtvrtku barevného papíru, kterou přehneme na požadovanou velikost a zbytek odstřihneme. Začneme pomalu podle vlastní fantazie skládat různé tvary k sobě.

Když se nám zdá, že už je přání podle našich představ, vezmeme lepidlo a jednotlivé tvary postupně přilepíme. Některé detaily můžeme ještě domalovat a máme originální přáníčko.

Rady & tipy

Pokud máme doma raznice, můžeme je využít. Udělají spoustu práce za nás. Efektně vypadá hlavně lemování některé strany, kdy můžeme použít dvojitého okraje v barvách, které k sobě ladí.

Využít k dozdobení detailů můžeme i tekuté perly (Perlen pen), které koupíme ve výtvarných potřebách. Tekuté perly ale používáme až nakonec a necháme uschnout - nejlépe přes noc.

Fotografie: Ester Čaplová, Právo

Reklama

Související články

Jak si vyrobit nápaditý balicí papír

Při procházce přírodou nás upoutávají krásné barvy spadaných listů. S jejich pomocí si můžeme vyrobit originální balicí papír s podzimními motivy technikou...

Výběr článků

Načítám