Hlavní obsah

OBRAZEM: Něžný půvab pokojovek

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokojové rostliny se stále častěji objevují v našich domácnostech, už proto, že navozují pocit blízkosti přírody. Touha po větší harmonii by se měla odrazit i ve výběru pokojových rostlin, které nás potěší.

Foto: Archiv HKK, Právo

Sbírku tropických rostlin tvoří chrysalidokarpus, listem ozdobná calathea a mohutná musa, bohatě kvetoucí cymbidium, ananas, vriesea, achmea a růžový phalaenopsis.

Článek

Při výběru počítáme s tím, že rostliny vyžadují různé podmínky. Některé potřebují více světla, jiné zase méně vláhy nebo živin či tepla. Správná péče a přiměřené podmínky jsou podstatou úspěšného pěstování.

V bytech s ústředním vytápěním trpí většina rostlin, což ovšem neznamená, že se omezíme jen na odolné druhy. Spíš si zjistíme, jak je úspěšně pěstovat, aby nám přinášely dvojnásobnou radost. Náš vkus se v průběhu let mění, takže módě podléhají i pokojové rostliny. Období slávy si v minulém století užily sansevierie, begonie či asparagus, přesto se v našich bytech nadále objevují fikusy, monstery a palmy.

Reklama

Související témata:

Související články

Terasu mohou zdobit i pokojové rostliny

Pokud přemýšlíte o správných rostlinách pro vaši terasu či předzahrádku, možná už máte některé doma a nevíte o tom. Některé pokojové rostliny totiž mohou...

Krása pichlavých kaktusů

Vždy, když přichází zima, věnujeme se více skleníkovým a pokojovým rostlinám. V zájmu vedou především orchideje, ale hned za nimi jsou v pořadí kaktusy....

Jarní inspirace - kam na krásné květiny

Blíží se jaro a tedy i doba vysazování květin, jejich sázení a zalévání a také potěšení z barevné nádhery, po které naše oči tolik touží! Máme pro vás tipy,...

Výběr článků

Načítám