Hlavní obsah

O lounské kasárny není zájem

– LOUNY
Právo, Novinky, Karel Otcovský

Lounské radnici se ani napodruhé nepodařilo ve veřejné dražbě prodat tři velké budovy bývalých kasáren, které jsou součástí Zeleného náměstí. Jeho plánovaná renovace, která zahrnuje mimo jiné i výstavbu bytových domů, je tak v ohrožení.

Článek

"Nechceme se do ničeho pouštět, dokud nebudou domy u náměstí zrekonstruovány," konstatoval lounský starosta Jan Kerner (ODS). O chátrající administrativní a ubytovací objekty bývalého vojenského štábu projevují investoři průběžně zájem.

Když ale dojde na lámání chleba, nikdo se do jejich koupi nehrne. Spolu se sousedními pozemky chce za ně město dohromady necelých 20 miliónů korun. "Zájemců bylo zhruba sedm. Přímo do dražby se přihlásili dva, kteří i složili povinnou dražební jistotu. Nakonec ale ani jeden neprojevil zájem," uvedla vedoucí místního hospodářství lounské radnice Miloslava Kalivodová.

Město se znovu pokusí vojenské objekty prodat v dražbě, kterou naplánovalo na 19. listopadu. Pokud se to opět nepodaří, půjdou podle Kalivodové budovy i pozemky do volného prodeje.

Vedení města doufá, že se movitý investor, který domy ve špatném technickém stavu opraví a vybuduje v nich například malometrážní byty, co nejdříve najde. V opačném případě by muselo začít uvažovat o jejich demolici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám