Hlavní obsah

Zpěvačce Míše Noskové nové bydlení postavil tatínek

Právo, Zdeněk Smíšek

Míša Nosková je nejen šťastnou maminkou tříměsíční Elišky, ale (po finálové účasti v televizním hledání Superstar 2005) i tak úspěšnou muzikálovou herečkou a zpěvačkou, že po přerušení studia se do Brna na JAMU už nevrátila. Malý byt má v Praze, angažmá například v Hudebním divadle Karlín i v Pyramidě, kde je jednou z Dětí ráje.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Kuchyňská linka si pohrává s velkorysým místem.

Článek

A protože jí zjevně vše vychází, osvědčuje se i bydlení na druhé a dobré adrese: ve vesnici Sazená. V novostavbě, kterou pro ni postavil tatínek – stavař. Zatím sem jezdí na víkendy a dům obývají i rodiče, maminka pomáhá s hlídáním.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Míša i Eliška jsou spokojené a šťastné.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Nalevo mladí, napravo starší a ještě místnůstky v podkroví – dvougenerační domek se osvědčuje.

Jedno mimino a dva páry se sem (každý na jednom konci domu se samostatnými vstupy na společnou terasu) pohodlně vejdou. „A když ještě přijede strýček s dědou, tak i ti tu mají místo.“

Dělba rolí

„Táta pracuje ve stavebnictví, má svoji firmu, a tak si vzal na starost i tento dům, který jsme nakonec začali přistavovat a rozšiřovat ještě dříve, než byl dostavěn.“ I úprava rodící se zahrady naznačuje, že tady bude veselo a příjemně celoročně. Nedojeli jsme do nějakého stlačeného satelitu, ale do přirozeně se rozrůstající vesnice. I ty slepice Noskovi mají za druhým plotem!

Foto: Václav Jirsa, Právo

Na jaře pergola s letní kuchyní opět ožije.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Na jaře pergola s letní kuchyní opět ožije.

„Mám se opravdu dobře a je radost užívat si takovéto miminko, je skutečně sladká a hodná. Spí v noci šest hodin v kuse, pak ji nakrmím a spí zase. Už teď si dovedu představit, že bych měla další. Rozhodně nepatřím mezi nevyspalé matky. Samozřejmě jsem přemýšlela, jak to bude v divadle, ale všichni mi vyšli vstříc, už zase hraji a v Praze bydlím kousek od divadla. Tak manželovi připravím mlíčko a on malou nakrmí. Bydlíme i kousek od Stromovky, což je také super.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Útulný pokojík opticky zvětšuje výhled do zahrady přes terasu.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Za postýlkou měl dům původně končit, naštěstí se tak nestalo.

Tento baráček si už opravdu užíváme. Udělala jsem to úžasně – řekla jsem rodičům, ať najdou místo a táta, ať baráček postaví,“ směje se Míša svým organizačním schopnostem a je moc ráda, že v nové životní situaci rodiče neváhali opustit Brno a přestěhovat se za nimi. „Vždycky jsem jenom přijela a pochválila je, jak se jim to tu daří.“

Zkušenosti a plány

Po úspěchu s Draculou a dalšími muzikály v minulých letech nyní Míša v Karlíně pokračuje v Čardášové princezně a v Producentech. „Od ledna budu zkoušet a s lehkou nervozitou pracovat na mém snu – bude to hop nebo trop: opereta Netopýr s těžkou rolí Adély inscenovaná v plzeňském divadle, kde dělají moc hezké věci. Naštěstí s mojí profesorkou Pavlou Břínkovou cvičíme už teď.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Obývací pokoj uprostřed domu (spojený s kuchyní) ozvláštňují i vpuštěné stropní trámy z vedlejších křídel stavby.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Obývací pokoj uprostřed domu (spojený s kuchyní) ozvláštňují i vpuštěné stropní trámy z vedlejších křídel stavby.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Výklenek slouží i jako místo pro zimní využití vířivky.

Moc se těším a Pavlínka je úžasný člověk a navíc mě učí technikou stejnou, jakou jsem měla na JAMU, takže vlastně pokračuji v tom, co už jsem měla zažité a je to super. Pavlínka má klasiku samozřejmě v malíčku.“

Aby těch rolí, včetně mateřské, neměla Míša málo, chystá na jaro už třetí sólovou desku. S hudbou Filipa, syna Františka Janečka. „Texty si píši sama. Díky sponzorům se pokusím vydat album bez velkého vydavatelství.“ Míša si užila Brna, chystá se na angažmá do Plzně, domek má u Kralup nad Vltavou a dcerku porodila ve Vrchlabí. Ještě, že republika není tak velká!

Foto: Václav Jirsa, Právo

Kuchyňská linka si pohrává s velkorysým místem.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Krb je zde doslova ústředním bodem v přízemí.

„Těšila jsem se na porod do vody, nakonec jsem rodila císařským řezem, ale bylo to tam úžasné. Rozhodně jsem neměla pocit, který bych zažila asi v Praze, kde je pořád plno a hned vás posílají domů. Měla jsem tam pronajatý pokoj, kde byl se mnou celou dobu i manžel. Připadala jsem si jako na relaxačním pobytu, během něhož jsem jakoby mimochodem porodila. Chceme pět dětí – manželův nápad,“ směje se Míša a hned dodává, že alespoň jednou by to mohla být dvojčátka, aby přece jen nemusela do porodnice tak často.

Nová ves i zahrada

Doslova rodinný dům má z jedné strany hned tři vstupy na zahradu. Z pokoje mladých manželů, dále rodičů a pak z obýváku, který je uprostřed. Čtvrtým vchodem je na druhé straně vlastní vstup do domu s přizděnou předsíní. V původním projektu bylo jen zastřešené zápraží.

„Postupně jsme se dobrali i dispozičně do ideální podoby domu pro naše bydlení a nyní je pomalu na řadě i zahrada. Také se mi už líbí a musím přiznat, že to je zase hlavně maminčina práce.

V létě grilujeme v horní části zahrady, na terase bývá vířivka a ve svahu nad ní se začíná klubat skalka. Táta nechal dovézt ohromné šutry a v létě už jsme zkoušeli, jak to bude vypadat, až se dodělá vodopád. Nad ním je vyhloubená jáma pro rybníček. Nechceme na zahradě bazén, ale koupací jezírko s rybami. Nasázené jsou malé stromečky a v horní části zahrady máme zasazené stromy, koupené už vzrostlejší, abychom tu měli ještě větší soukromí.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Společná terasa v létě poskytuje místo i na vířivku, lavičky slouží i mimo sezonu.

Dovedu si představit, že až bude malá větší, tak se sem přemístíme nastálo. V mých sedmadvaceti si zatím myslím, že jsem ještě spíš na Prahu, ale už si dovedu představit život na venkově. Malé to tady svědčí samozřejmě už teď.“

Kontrast nejen v barvách

Na rozdíl od bíle zářícího interiéru domu, kterému podobu nyní prý dodává hlavně maminka, holešovický byt určují výrazné barvy. „Zdi v obýváku jsou zelenooranžové a moderní nábytek z tmavého dřeva. Ložnice je bílo-fialová,“ popisuje vlastní design Míša.

„Nejzábavnější je koupelna a záchod – také mají bílou část, ale převažuje výrazně červená. Tam jsem si na šedesáti metrech čtverečních ulítla. Zatím nám to tam stačí. I když je problém dostat kočárek do výtahu.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám