Hlavní obsah

Moderátor Aleš Cibulka bydlí s partnerem v mezonetovém bytě v Praze

Právo, Zdeněk Smíšek

Naše návštěva byla úspěšná. Už proto, že jsme doma zastihli jak moderátora Aleše Cibulku, tak i jeho přítele Michala Jagelku. Natáčení v rozhlase, v televizi, dabing… Někdy moderují i společně a v práci jsou často. Možná i proto jsou ve svém novém bytě tak rádi a spokojení, že o žádném dalším stěhování neuvažují.

Článek

„Navíc jsme si nedávno pořídili roubenou chalupu, takže máme i o další starosti a radosti postaráno. Tady jsme už čtvrtým rokem,“ popisuje jejich zázemí Michal s tím, že na kouzelné místo pro chvíle v přírodě je upozornila Eva Pilarová, která nedaleko od nich chalupaří už léta.

Kocouří království

Harmonickému soužití v prostorném a zajímavě řešeném libeňském bytě napomáhají i dva kocouři, kteří, prý jak to tak bývá, zásadně rozhodují o tom, co kde a jak bude. „Když nám poprvé kocour poškrábal novou sedačku, tak jsme přemýšleli, jak to zahladit. Dnes už to neřešíme,“ usmívá se Aleš a hned nám ukazuje jejich specialitu - provázkovou síť v okně.

Foto: Václav Jirsa, Právo

K přednostem bytu patří i balkon a detaily řešení stínidel a dalších zdobných i funkčních prvků. Přes léto jsou na spodním balkonu v truhlících bylinky.

To tak může zůstat otevřené a kočičáci neutečou na terasu. Ve dvoupodlažním bytě se mají věru kam zašít a tak i my při focení a natáčení musíme hlídat zavřené dveře do dvou pracoven, kde prý kocouři škodí nejraději.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Kocouři Kristián a Barnabáš prý milují návštěvy.

Naši hostitelé bydlí v nové nástavbě prvorepublikového domu, takže i oni mají silné stěny a přitom obývají moderní a nápaditý dvoupodlažní byt o ploše bezmála 200 m2 s jedním menším balkonem u obývacího pokoje v přízemí a prostornou terasou u ložnice nahoře. Ta je větší, než jsou protější dvě pracovny. K přednostem prosluněného bydlení patří i podzemní garážové stání.

Vlastní cestou

„Když jsme si chtěli nechat udělat vestavené skříně se zasunovacími dveřmi až ke stropu, tak nám to renomované firmy rozmlouvaly s tím, že tak vysoké být nemohou a že nám to udělají se samostatnými skříňkami u stropu. Až jsme našli malou firmu dvou šikovných truhlářů a ti nám udělali skříně tak, jak jsme si je nakreslili. Vejde se tam všechno, vysavač i naše montérky - obleky,“ vzpomíná Aleš na budovatelské nadšení a Michal dodává jinou zkušenost:

Foto: Václav Jirsa, Právo

Alešova pracovna

„Když jsme se bavili s architektkou o barevném řešení stěn, nabízela nám jemné odstíny, modrou do ložnice rozmlouvala úplně, jako studenou. Když jsme se to opět rozhodli udělat po svém a pozvali malíře, ti byli nadšení, že konečně malují syté a výrazné barvy.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Michalova pracovna

Pracovnu Michala Jagelky zdobí nejen staré obrazy - plakáty připomínající vznik republiky, ale i předměty související s titulem Princ dabingu. Tuto cenu Miroslava Moravce převzal nedávno a Leonardo DiCaprio by z ní měl jistě také radost. Však byl letos nominován i na Cenu Františka Filipovského. „Ty vlastenecké obrázky jsem si sem vzal ze staré chalupy, protože mi připomínají dětství.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

I vnitřní schodiště potvrzuje vzdušnost, originálnost a velkorysost řešení bytu.

„V pracovnách jsme se úplně vyřádili každý po svém. Oba nás to baví a shodli jsme se, že byt je základ a vždycky bylo naším snem mít hezký byt. Na Sokolovské ulici v Praze jsme byli ve 2+1. Až jsme objevili na internetu vizualizaci tohoto bytu a realitní makléřce jsme řekli, že žádný jiný byt v domě ani nechceme vidět, že si jdeme pro tento,“ vzpomíná Aleš. „Když nás tu provedla, řekli jsme si - jasně, to je on.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Pohled od kuchyňského koutu do obývací části přízemí bytu potvrzuje, že tu má i oranžová barva zelenou. V otevřeném okně se odráží síť v rámu.

Počáteční nadšení ze zařizování jim nebránilo v konzultacích s odborníky. „Ale když nám designérka na schůzce po vysvětlení našich představ začala říkat, co je trendy a co je úžasné, co ano a co ne, tak jsme se po půl hodině s díky rozloučili. Od mládí byl můj sen žlutá, kanárkově žlutá pracovna. Tak ji mám, i když žlutá prý rozptyluje,“ konstatuje Aleš, který svůj čas nedávno věnoval i přípravě už tradičních stolních kalendářů s odkazy na filmové a tentokrát i televizní herce.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Kočičí království. Přátelé vědí, že máme rádi kočky, tak nám je dávají při různých příležitostech ve všech podobách.

Připravil i další knižní titul, protože rozhlasový Tobogan oslaví letos dvacet let vysílání. Aleš je jeho moderátorem už let sedm. Právě v této době vychází výpravná kniha doplněná cédéčkem s názvem Aleš Cibulka na Toboganu. A když už počítáme roky, tak s Michalem 4. prosince oslaví deset let společného a spokojeného soužití.

Devatero zážitků

I když to v útulně zařízeném a zjevně promyšleném interiéru nevypadá, i oni si vrchovatě užili dodací lhůty a reklamace.

„Kuchyňskou linku nám dělali tři čtvrtě roku, protože jsme si tu vymysleli jednu desku výš než druhou a ten spoj dodavatel předělával několikrát… Od té doby litujeme každého, kdo se raduje z toho, že se chystá zařizovat nový byt,“ usmívá se Aleš a Michal na stejnou notu dodává.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Také kuchyň si majitelé přizpůsobili svým nárokům. S mozaikou u kuchyňské linky si řemeslník hrál týden a byl jedním z mála, kdo tu odvedl opravdu perfektní práci.

„Když pak přijdeme k někomu na návštěvu, tak se s lehkou zlomyslností ptáme: Už se vám také hnula podlaha, odštíply lišty, už máte poškrábanou linku?“

Oba mají kolem sebe rádi hezké věci, ale žádní puntičkáři prý nejsou. „Ostatně, jak jsme už vzpomínali - je to tu kocouří domácnost, která přináší různá omezení. Problém je třeba s kytkama i odkládáním drobností na stůl.“

Foto: Václav Jirsa, Právo

Moderní design ctí i jídelní kout.

V Praze 9 bydlí pánové v šestém a sedmém patře s výhledem do všech stran. „Když v létě sedíme na terase a řekneme si, že už půjdeme spát, tak se vykloní soused - Chorvat - a zeptá se, jestli si dáme ještě lahvinku. Bydlí se tu hezky,“ shodují se naši hostitelé s tím, že opravdu žádné další stěhování neplánují.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Skříně jsou skutečně prostorné a velkou místnost modrá barva na stěnách opticky nijak výrazně nezmenšuje.

„Vyhovuje nám bydlet v centru a občas změnit prostředí a pobýt pár dnů na chalupě. Při naší práci je to tak nutné.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám