Hlavní obsah

Kytarový virtuos Carlos Santana prodává nádherný dům na ostrově Kauai

Novinky, Jana Nesvadbová

„Vzpomínky, jichž si ceníte po zbytek života.” Tak se v překladu z místního jazyka jmenuje dům, který na první pohled chytil za srdce také jednoho z nejznámějších hudebníků rockové scény, kytaristu Carlose Santanu. A přestože na havajském ostrově Kauai už jeden dům měl, koupil si zhruba před rokem a půl ještě tento. Letos se jej ale nakonec zase rozhodl prodat. Zájemce si musí připravit v přepočtu 71,31 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Zhruba po roce a půl se kytarista Carlos Santana zbavuje svého havajského domu.

Článek

Když v únoru roku 2019 navštívil původem mexický hudebník Carlos Santana dům na havajském ostrově Kauai, který filmoví fanoušci znají například z Jurského parku nebo Dobyvatelů ztracené archy, padl mu okamžitě do oka. Snad o této jeho schopnosti zaujmout hned na první pohled věděl i ten, kdo jej v domorodém jazyce nazval Nohona Ke Moe’uhane, tedy Vzpomínky, jichž si ceníte po zbytek života.

Každopádně Santana dům koupil za částku 2,695 milionu dolarů. Tedy zhruba 64,295 milionu korun. Nyní ovšem dům nabízí k prodeji. K původní částce něco málo přidal a dům je znovu na trhu, tentokrát za 2,995 milionu dolarů, tj. za 71,31 milionu korun.

Dům, z nějž na dálku sálá romantika, stojí na víc než půlhektarovém pozemku. Ten je na malém kopečku, takže z domu je vidět nádherně do kraje a především - na Tichý oceán.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Vlastní dům má obytnou plochu 366 čtverečních metrů a trojici ložnic, z nichž každá má svou vlastní koupelnu a vlastní vstup na dřevěnou terasu o velikosti 122 čtverečních metrů. Na ní je možné objevit venkovní vířivku pro šest osob, ohniště a spoustu místa pro odpočinek.

Z terasy pak nepochybně cesta každého návštěvníka vede až k vodám oceánu. K terase má přístup také chata pro hosty, kde je další ložnice s koupelnou.

Foto: Profimedia.cz

Dělená okna od země ke stropu přivádějí do interiéru spoustu světla i čerstvého vzduchu.

Obývacímu pokoji dodávají spoustu světla okna sahající od země ke stropu, poněkud rustikální atmosféru navozují přiznané trámy na stropě.

Plně zařízená kuchyně se pyšní ostrůvkem, na němž kraluje šestimístný sporák, součástí zařízení jsou velké spotřebiče v nerezovém provedení a žulové pracovní plochy.

Zimní zahrada je skrytým klenotem nového sídla zpěváka Joeyho McIntyra

Tipy a trendy

Jak uvádí web Ultimate Classic Rock, Santana patří k hudebníkům, kteří měli na letošní rok naplánované turné, ale i to jeho bylo nakonec kvůli pandemii koronaviru odloženo na rok příští.

Anketa

Máte terasu ze dřeva?
Ano, máme.
22,6 %
Ne, máme ji z jiného materiálu.
35,9 %
Nemáme terasu vůbec.
41,5 %
Celkem hlasovalo 2381 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám