Hlavní obsah

Kde bydlel podnikatel Karel Janeček? S kamerou jsme prošli vilu, kterou prodává za 137 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha 5

137 212 731 korun, tolik stojí pražská vila podnikatele Karla Janečka. Dům s užitnou plochou přes 700 metrů čtverečních je na prodej teprve krátce, podle realitního makléře je ale o stavbu zájem. Jak luxusní sídlo, ve kterém Janeček v minulosti žil, vypadá? Podívejte se na videoreportáž.

Vila podnikatele Karla Janečka je na prodejVideo: Novinky

 
Článek

Za velkými železnými vraty se nám otevírá dlouhá příjezdová cesta, okolo ní pouze zdi ze surového betonu. Nad krytým parkovištěm pro několik vozů stojí vila. Z ulice není vůbec vidět, přesto je velmi významným prvkem v okolní vilové zástavbě.

Vilu z roku 2007 si podnikatel Karel Janeček koupil v roce 2016, před pěti lety ji také významně zrekonstruoval pod vedením interiérového designéra Radovana Mačáka. Později se Janeček ale rozhodl žít se svou současnou ženou Lilií Khousnoutdinovou jinde.

Foto: NRG International Realty

Vila stojí na pozemku o rozloze téměř tisíc metrů čtverečních

Přes 700 metrů čtverečních luxusu

Nemovitost se prý rozhodl prodat hlavně kvůli potřebě větší zahrady kolem domu. Vila disponuje užitnou plochou přes 700 metrů čtverečních a celý pozemek dosahuje 983 metrů čtverečních.

Jedna z nejdražších vil v Česku se skládá ze tří podlaží. V suterénu se kromě již zmíněného parkoviště nachází také hlavní vstup do domu i samostatná bytová jednotka.

„Dům má šest ložnic, čtyři koupelny a uvnitř spoustu překvapení,“ řekl Novinkám realitní makléř Jan Bareš z NRG International Realty.

Foto: NRG International Realty

Nerezový bazén s vířivkou

Součástí vybavení je například plynový krb, sauna, whirlpool, vinotéka, domácí kino, pánská i dámská pracovna, dětský pokoj, zázemí pro hosty i pro chůvu.

Nechybí nerezový bazén s odpočinkovou zónou, z níž se po pár schodech dá vyjít na rozlehlou terasu s výhledem do širokého okolí.

„Celý dům je inteligentní, takže se tabletem ovládají okna, světla, rolety, vířivka, bazén, zabezpečení a mnoho jiného,“ vysvětlil realitní makléř.

Exkluzivní zboží

Vila se řadí mezi nejdražší nemovitosti tohoto typu v Česku. Podle Jana Bareše je unikátní nejen lokalitou, ale také svým zařízením.

„Karel Janeček měl kapacitu zaplatit top místo a oslovit top architekta – a neřešil cenu materiálu, který v domě chtěl,“ řekl Bareš.

I proto si majitel s realitní kanceláří za cenou, která je velmi originální, stojí. „Cena je prostě přesně spočítána. Ono by to u Karla Janečka ani jinak nešlo. Ta cena je odůvodnitelná, před kýmkoliv ji obhájíme,“ vysvětlil realitní agent.

Vila se prodává za přesně 137 212 731 korun.

„Zájem je obrovský. Samozřejmě většina lidí nás kontaktuje s tím, zda se mohou do domu podívat, nicméně mohu říct, že aktuálně máme více než dva vážné zájemce,“ doplnil Bareš.

Anketa

Líbí se vám vila podnikatele Karla Janečka?
Ano, velmi
50,2 %
Nijak mě neoslovila
29,5 %
Nelíbí se mi
20,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8804 čtenářů.

Krejčířovu chátrající vilu stále nikdo nechce

Domácí

Luxusní vila v Průhonicích sbírá další ocenění

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám