Hlavní obsah

Domácí i zahradní labyrint Zdeňka Mahdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec a „dabingový boss“ Zdeněk Mahdal nám svým nezaměnitelným hlasem už léta (a poslední dobou díky reklamní kampani na slevy zvláště) vstupuje do životů. I ten svůj má pestrý - už kvůli starostem i radostem kolem svých dvou domů. V jednom má nahrávací studio a bývalou partnerku. V druhém deset let bydlí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Navštívili jsme herce a dabéra Zdeňka Mahdala.

Článek

Shoda okolností otci pěti dětí se třemi maminkami přála. Koupil velkou zahradu s vybydleným, vesnickým stavením pár set metrů od svého minulého bydliště v Praze Řeporyjích. Ideální vzdálenost na skútr nebo i procházku!

„Ještě, než jsem se pustil do rekonstrukce interiéru, tak odsud odvezly desítky náklaďáků tuny zeminy, protože svah za domem sahal až k samému zápraží,“ ohlíží se za budovatelskými začátky Zdeněk Mahdal, který za svůj život vystřídal adresy od rodné Moravské Třebové, přes divadelní štaci třeba v Plzni („Tam jsem zrekonstruoval vlastníma rukama tři byty od 1+1 po třípokoják. Po zkoušce v divadle hezky do tepláků a bourat zeď… Po roce 89 jsem si řekl: A dost - vše nechám na odbornících…'“) až po jeho pořád ještě oblíbené současné bydliště, kterým je vlastně vesnice v Praze (a díky excentrickému starostovi) známá i daleko za jejími hranicemi.

Uprostřed zeleně

„Lidi si tu postavili i domy za desítky milionů, ale když jdou ven, tak aby měli holínky, protože tu nejsou chodníky. Stejně jako v některých částech vodovod.

Nedávno soukromá firma v chráněné oblasti koupila zatopený lom, vypustila ho novým potrubím do potoka a plánuje tam zřídit skládku odpadu, z čehož prý budou pro někoho velké zisky. Jestli se to dotáhne, tak nám budou pod okny jezdit popelářské vozy po rozbité silničce…

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vzniklo i místo na bazén. Odvezené zeminy bylo opravdu hodně.

A aby toho nebylo málo, z nedaleké ruiny mlýna chce italský developer vybudovat bytové jednotky - uprostřed lesa, kam všichni místní chodí na procházky,“ glosuje okolní dění v chráněné krajinné oblasti náš hostitel stále ještě s lehkým úsměvem, i když v době naší návštěvy zrovna v jeho domě s dabingovým studiem řemeslníci přemýšleli, jak odstranit spodní vodu v suterénu, která tam po nedávných deštích natekla.

David Landštof zachraňuje kulturní památku

Jak bydlí VIP

„Zatím jsme tu obklopeni zelení a bydlí se mi tady hezky a rády tu jsou se mnou i mé děti, i návštěvy kamarádů a kolegů. Ze zadní části zahrady se nám podařilo vytvořit příjemné zóny k odpočinku s bazénem i domečkem - původní kůlnou na motorku - na saunování a terasou na grilování,“ vypočítává bonusy mimo jiné vyznavač jízdy na silných, ale pohodlných motorkách. Velká garáž je novou součástí domu.

Jako nové i úplně nové

V původním domě měnil odstraněním příček dispozici přízemí, teráska nad garáží u štítu domu poskytuje další zázemí i se schody do zahrady, takže je stavení vlastně takovým labyrintem s několika vstupy ze zahrady. Dortovou šlehačkou je zimní zahrada s prosklenou i střechou. Nejvyužívanější místnost!

„Dělala nám to - ve finále k naší spokojenosti - firma až z Hodonína. Ale když dokončili práci a odjeli, zjistil jsem, že nemohu otevřít hlavní dveře do zahrady. Tak jsem jim hned volal, že nemůžu ven. Poradili mi, ať použiju ty boční, a že to přijedou opravit. Stěna s dvoukřídlými dveřmi je tak dlouhá, že se horní, kovová konstrukce prověsila a tlačila na dveře. Tak tam přišroubovali další nosný trámek a vše už funguje dobře…“

Eva Borská má doma dostatek prostoru i na tanec

Jak bydlí VIP

I po deseti letech užívání si Zdeněk Mahdal (hlasy K. Costnera, N. Cage, J. Malkoviche, M. Gibsona…) bydlení pochvaluje a jen s úžasem vzpomíná na zedníka, který sám postavil terasy za domem, a hlavně si všechen materiál nanosil ve vlastních rukách.

„Od té doby chápu, že zedníci pracují pomalu, ale pořád. Já bych spáchal sebevraždu třetí den,“ připouští.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Terasy umožnily pestřejší využití zahrady za domem.

„Původně jsem tento pozemek se zbořeninou kupoval na popud obchodních partnerů ze Slovenska, kteří mě oslovili, jestli bych v Praze nevybudoval zázemí pro pracoviště televize z Rumunska. Když jsem vyřídil všechny úvěry i papíry a koupil to tu, tak mi zavolali, že z transakce sešlo… Nějaký čas jsem nevěděl, co s tím tady, až se mi bydlení hodilo po rozchodu s milostivou, mimochodem i díky bulváru, a začal jsem si tu budovat další domov.“

Byt Filipa Rajmonta zdobí černá kuchyň i historická komoda po dědečkovi

Jak bydlí VIP

Rekonstrukce to byla dlouhá a Zdeněk Mahdal nám při návštěvě představil i svoji novou partnerku - podnikatelku Lenku Dragonovou z Brna. Profesně se znají léta, ale soukromou cestu k sobě si našli teprve nedávno.

Sousedský seriál

„Žijeme tu opravdu jako na vesnici. Scházíme se, se sousedy pořádáme společné výlety na kolech nebo motorkách. Většinou máme plus minus stejně staré děti, když je nemáme, tak si je uděláme,“ vypočítává s úsměvem pozitiva Zdeněk Mahdal, který na své činorodosti neubírá, i když s už lehce hořkým úsměvem dodává, že bude muset dělat asi do devadesáti.

Na druhé straně si dabingový producent pochvaluje, že nastupují na trh nové televize a pozice dabingu začíná zase zažívat zlaté časy.

Nedávno podepsal smlouvu na nový americký a téměř nekonečný seriál, takže zaměstná i další kolegy. A asi ani jeho hlas opět nepřeslechneme.

Reklama

Související témata:
Zdeněk Mahdal

Související články

Markéta Muzikářová ráda zahradničí

Houslistka a zakladatelka smyčcového tria Inflagranti Markéta Muzikářová (46) se muzice a organizování koncertů opět věnuje naplno. A to už za pár týdnů porodí...

Výběr článků

Načítám